Alla grenar

Transponder (chip)

SWE Cup och SM-arrangemang i mountainbike, landsväg och cykelcross genomförs med personlig transponder som monteras på cykeln. Transpondern heter ProChip Flex och beställs numera direkt via MyLaps.com

Du kan välja att abonnera transpondern i ett, två eller fem år. När du har aktiverat transpondern får du ett meddelande från Mylaps när det är dags att förnya abonnemanget.

Så här beställer du och aktiverar transpondern:

 1. Beställ transpondern (ProChip FLEX) via MyLaps hemsida, direktlänk för beställning här.
 2. Fäst transpondern på framgaffeln.
 3. Aktivera transpondern på Mylaps.com, då blir du meddelad när abonnemanget tar slut och det är dags att förnya det. Instruktioner hittar du här
 4. Vid problem går det bra att kontakta MyLaps support. På mylaps.com finns även en Q&A gällande de frågor som kan uppstå kring abonnemangen och tekniken.
  Kontaktuppgifter till MyLaps kundsupport:
  mail: tech.support@mylaps.com eller tfn: +31 237 600 200.
 5. Registrera ditt chipnummer på din personliga sida i SweCyclingOnline, så får tävlingsarrangören automatiskt information om din transponder inför tidtagningen.

Transpondrar till barn & ungdomar via Idrottslyftet (IL)
Föreningar kan ansöka om transpondrar till föreningens barn och ungdomar upp till 16 år. Transpondrarna beställs och betalas direkt via MyLaps hemsida. www.mylaps.com. Betalningsunderlaget/kvitton bifogas ansökan som görs i föreningens IL-applikation i Idrottonline (materiel). Läs mer om Idrottslyftet här.

Kom ihåg att:

 • Du som har ett chip som är fyra år eller mer – var beredd på att batteritiden närmar sig sitt slut. Du kan behöva skaffa ett nytt chip för 2018. Kolla med tävlingsarrangören hur och när du kan kolla detta på plats om du är osäker.
 • Aktivera ditt chip! Gör detta i god tid innan tävling. Särskilt viktigt om du har et helt nytt eller har tagit över en transponder som haft ett 1-års abonnemang. Det slutar att fungera på dagen exakt efter ett år.
 • Registrera ditt chipnummer i din profil på SweCyclingOnline.

För tävlingsarrangörer:

Information om programvaran som hanterar chipsystem och tävlingsresultat