Vaccinera klubben

Har din förening koll på dopingproblematiken?

Bara elva av landets 500 cykelföreningar hade under 2020 en godkänd handlingsplan för att motverka doping, varav två var gjorda under året. En alldeles för låg siffra. Som alla föreningar känner, till har RF tagit fram programmet Vaccinera klubben för att underlätta för föreningarna att skapa egna handlingsprogram mot doping.

Gör föreningen något för att aktivt motverka doping? Har föreningen beredskap för hur man ska agera om ett ärende inträffar i föreningen?
Det är länge sedan vi hade något dopingärende och alla måste arbeta för att det ska fortsätta så. Många aktiviteter i klubbarna går på sparlåga i dessa dagar, så passa på att ta tag i denna fråga nu. Det går alldeles utmärkt att ha en diskussion i föreningen via olika video-lösningar.

Vaccinationen är en god investering som stärker föreningens trovärdighet mot kommun, media och sponsorer och som kan användas vid marknadsföring och rekrytering av ledare och medlemmar. Vaccinationen gäller i tre år. Om ni vill få hjälp av en processledare genom själva vaccinationen så kan även SISU-distriktet hjälpa till.

Om ni har funderingar – kontakta mig gärna på ulf.naslund@scf.se

Läs mer om hur du gör för att vaccinera din klubb på rf.se