Meny

Valberedningen

Vad gör valberedningen och vem ingår i den?

Valberedningen har i uppdrag att föreslå kandidater till styrelse, disciplinnämnd och revisorer, som sedan väljs på det årliga Förbundsmötet, andra helgen i mars varje år. Valberedningen har till uppgift att tillfråga de förtroendevalda, vilkas mandattid utgår vid förbundsmötets slut, om de vill kandidera för nästkommande mandatperiod. Valberedningen ska sedan meddela samtliga DCF och föreningar vilka som står i tur att avgå och namnen på dem som har avböjt omval. Detta gäller inte bara styrelse utan även revisorer och disciplinnämnd.

Du kan nå oss alla på mail valberedning@scf.se


Svenska Cykelförbundets valberedning består av:

Mattias Thyr, ordförande

Mattias bor i Nässjö och har senast studerat till public bid manager och jobbar numer som snickare på en byggfirma. Han har varit självföretagare sedan 2004, ljusdesigner,
produktutvecklare, fotograf, chaufför samt en sväng med digital marknadsföring inom IT-branschen.
En föreningsmänniska uppvuxen i friluftsfrämjandet och inom bandyn. Mountainbike blev första kontakten med cykelsporten 1991. Nässjö Grand Prix, en GP tävling, arrangerade han
mellan 2014 och 2018. Och delade ut totalt 150000kr i prispengar. Tävlar som gubbe i Cykelcross (Cyclo-cross) och i den virtuella cykelvärlden Zwift och kallar sig ”cykelnörd” som just nu också ideellt jobbar med att starta en ungdomsförening i Nässjö med Cyclo-cross som grund i rekryteringen av medlemmar. Arrangerade en CX Cup helg på Elmiafältet efter ett sent avhopp från en annan arrangör 2018.
Vill utvecklas som valberedare och prövar därför ett år som samlande kraft för SCF:s valberedning, med en strategi att komma närmre Distrikten med en valberedning som har god
spridning i landet.

Mattias – 070-6661013

Olle Stålberg, ledamot

Bosatt i Nyköping. Kemiexamen samt doktor i Farmaceutisk analytisk kemi. Vana från läkemedelsbranschen i snart 30 år med allt från kvalitetskontroll till internationell spetsforskning i bagaget. Jobbar sedan tre år tillbaka med separation och rening samt analyser av oligonucleotider på Qiagen DNA syntes. Sitter med i ett större universitets samarbete via kunskapsstiftelsen och några större företag inom Life Science. Olle körde Intensiv cykelsatsning några år runt 1980, där han även hann med att vara ordförande i cykelklubben CK Dainon. Han deltog i Södermanlands CF samt ungdomstränare i Södermanland. Även gått tränarkurser i cykel och längdskidåkning där jag var aktiv i Astra IF. Har erfarenhet från 13 år som motionsledare i Uppsala och Södertälje, med många kurser rörande motion och alla delar från skador, motivation och mental träning.
Har sedan 2013 varit förälder till tre aktiva barn inom cykel, som kört hundratals tävlingar i Sverige och norra Europa. Chaufför, reparatör, kock, langare, massör samt coach. Alla de tre cyklande barnen har gått på gymnasiet på RIG i Skara som landsvägscyklister. Har en dotter till som studerar psykologi vid universitet i Stockholmsregionen.
Satte igång Södermanlands CF efter 7-8 år vila för några år sedan, men är endast aktiv SCF valberedning för tillfället.

Olle – 070-5448267

Jonna Olin, ledamot 1 år

Bor i Ystad och jobbar som arbetsmarknadscoach i kommunen. Har varit, och är fortfarande, engagerad i cykelsporten sedan många år. Tävlat främst landsväg. Kompletterar gärna med lite löpning som omväxling. Har tidigare varit med i styrelsen för lokala cykelklubben och även i bostadsrättsföreningar. Däremot är uppdraget att sitta i valberedning nytt för mig, ett uppdrag jag är ödmjuk inför.

Jonna – 070-5896904

Jonas haglund, ledamot 1 år 

Bor i värmländska Torsby, arbetar som butikschef på Granngården i Dala-Järna och Torsby, egen företagare och mångsysslare. Är intresserad av cykel sen barnsben från alla gånger jag och morfar kollade på Tour de France på tv. Alltid varit dålig idrottsman själv men är bättre på att arrangera. Har arrangerat ett gäng med tävlingar och gör så varje år inom triathlon och cykel. Aktuella tävlingar just nu är SM Veckan, Klarälvsloppet och banchef på Svenska Triathlonförbundet tävlingar. Suttit i valberedningen i Svenska Triathlonförbundet.
Bästa idrottsminnen är när jag i livesändning på Eurosport höll upp en banderoll med texten ”Adamson större än gud, etappen när Kessiakoff tog Polka Dot tröjan eller den alltid så charmige Mauricio Solers insatser i bergsetapperna.

Jonas – 070-5146204

Helen Henriksson, ledamot 2:a året

Bor i Vårgårda och arbetar som arkitekt på husfabrik på orten. Har en bred förenings- och idrottsbakgrund inom fotboll, tennis, volleyboll och allmänt motionerande. Startade ”cykelkarriären” med motionscyklande och träning på vägen men är sedan mer än 15 år inbiten mtb-cyklist, tack vare man och barn och som började tävla. Är mångårig styrelsemedlem i
Vårgårda CK och från 2020 ordförande. Stolt och ödmjuk att vara delaktig i en anrik klubb med historia i Bröderna Fåglum, tävlingar i damernas World Tour och en bred ungdomsverksamhet.
Valberedningsjobbet är en möjlighet att vara med och jobba för att Svenska Cykelförbundet har rätt förutsättningar att fungera nu och i framtiden.

Helen – 070-268 53 41