Meny

Transponder (chip)

SWE Cup och SM-arrangemang i mountainbike, landsväg och cykelcross genomförs med personlig transponder som monteras på cykeln. Transpondern heter ProChip Flex och beställs online. 

Du kan välja att abonnera transpondern i ett, två eller fem år. När du har aktiverat transpondern får du ett meddelande från Mylaps när det är dags att förnya abonnemanget.

Så här beställer du och aktiverar transpondern:

 1. Beställ transpondern ProChip FLEX och tillbehör HÄR!
 2. Fäst transpondern på framgaffeln.
 3. Aktivera transpondern på Mylaps.com, då blir du meddelad när abonnemanget tar slut och det är dags att förnya det. Instruktioner hittar du HÄR!
 4. Vid problem går det bra att kontakta MyLaps support. På mylaps.com finns även en Q&A gällande de frågor som kan uppstå kring abonnemangen och tekniken.
  Kontaktuppgifter till MyLaps kundsupport:
  mail: tech.support@mylaps.com eller tfn: +31 237 600 200.
 5. Registrera ditt chipnummer vid varje anmälan på Sportstiming.

Kom ihåg!

 • Aktivera ditt chip! Gör detta i god tid innan tävling. Särskilt viktigt om du har ett helt nytt eller har tagit över en transponder som haft ett 1-års abonnemang. Det slutar att fungera på dagen exakt efter ett år.
 • Registrera ditt chipnummer i din profil på SweCyclingOnline. Men kom ihåg att ta bort det från profilen om chipet överlämnas till annan person!
 • Du som har ett chip som är fyra år eller mer (runda) – var beredd på att batteritiden närmar sig sitt slut. Kolla med tävlingsarrangören hur och när du kan kolla detta på plats på tävlingen om du är osäker.
 • För de nyare transpondarna (flexchip) går det att kolla via  ProChip FLEX Manager (internet), följ denna länk.

För tävlingsarrangörer:

Information om programvaran som hanterar chipsystem och tävlingsresultat