Meny

Välkommen som del av SCF

Under uppdatering

Vi är glada över att ni vill vara med och utveckla svensk cykel genom ert medlemsskap i Svenska Cykelförbundet!

För att era klubbmedlemmar ska kunna delta i tävlingsverksamhet och ta del av de erbjudanden som medlemsskapet i SCF innebär, behöver de finnas med i ert medlemsregister i IdrottOnline.

Svenska Cykelförbundet använder ett tävlingsadministrativt IT-system – SweCyclingOnline (SCOL) för att hantera licenser, anmälningar till tävlingar och för att sanktionera tävlingar så att era cyklister ska kunna tävla säkert och rättvist.

Som förening ansvarar ni för att ni har rätt information om era medlemmar i medlemsregistret, det finns vissa uppgifter som är nödvändiga för att SCOL ska kunna fungera så bra som det ska.

I samband med föreningens inträde fick ni information från RF (Riksidrottsförbundet) om hur ni kommer igång med föreningens egna sidor i IdrottOnline.

Ta del av nedan checklista för att komma igång med verksamheten. Hör av er till oss om ni har frågor kring detta, kansli@scf.se eller per telefon tisdagar och torsdagar mellan kl. 10-12.

Checklista för nya föreningar

  1. Registrera era medlemmar i IdrottOnline och godkänn ”Integration” mellan IdrottOnline och IndTA. Detta görs genom en enkel klick i IdrottOnline och är viktigt för att era medlemmar ska kunna ansöka om tävlingslicens och anmäla sig till tävling.
  2. Support i IdrottOnline får ni genom IdrottOnline. Där finns manualer för i stort sett allt att ladda ner.
  3. Svenska Cykelförbundet använder sig av SweCyclingOnline (IndTA) för att administrera sanktioner, tävlingsadmin och licenser.
  4. Föreningens huvudadministratör har en viktig funktion för att få de två IT-systemen att tala med varandra, dvs. SweCyclingOnline importerar information från IdrottOnline, vilket betyder att rätt uppgifter i IdrottOnline = smidig hantering av licenser, tävlingar osv.
  5. GDPR – viktigt att tänka på.
  6. Informera gärna era era medlemmar om:

Håll er uppdaterade om nyheter, utbildningar, aktivitetsstöd, tävlingskalender och licenser och de viktiga satsningarna på barn och ungdomar via vår hemsida, scf.se och i våra sociala medier #swecycling och #svenskacykelforbundet.

Vad är vad?

  • IdrottOnline (Riksidrottsförbundets IT-lösning för svensk idrott). Här registrerar föreningen sina medlemmar.
  • SweCyclingOnline (SCOL). Förbundets tävlingsadministrativa IT-plattform, utvecklat tillsammans med flera andra idrottsförbund (de kallar systemet IndTA2.0)
  • scf.se (=Svenska Cykelförbundets officiella hemsida).