Alla grenar

Styrelsen

Styrelsemedlemmar 2020

Stefhan Klang, ordförande, stefhan.klang@scf.se, tfn: 070-552 52 07
Thomas Backteman, vice ordförande, thomas.backteman@scf.se
Marie Rydne, ledamot, marie.rydne@scf.se
Johan Lindström, ledamot, johan.lindstrom@scf.se
Karl Börjesson, ledamot, karl.borjesson@scf.se
Linda Tufvesson, ledamot, linda.tufvesson@scf.se
Milla Jonsson, ledamot, milla.jonsson@scf.se

Uppgift

Styrelsen ska se till så att Svenska Cykelförbundets verksamhetsplan (som beslutas det årliga förbundsmötet) genomförs och följer satt budgetram. Mötesprotokoll från styrelsemöten finns att läsa här.

Presentation av styrelsemedlemmarna

Ordförande Stefhan Klang

Ålder: 64
Bor: Hässelby
Yrke/utbildning: Konsult/ Ämneslärare
Antal år i SCF:s styrelse: 4
Ansvarsområde/roll i styrelsen: Leda styrelsens arbete/ Kontakt med SOK och RF
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: Tävlade på landsväg på 70-talet var sedan ledare för olika lag och landslag under många år. /Hässelby CK
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: Fler internationella tävlingar i Sverige/ Bättre tillgång till våra vägar som är vår arena/ Fler medlemmar i SwecyclingClub.
Var står SCF om fem år? Förhoppningsvis ett förbund med en god ekonomi, en bred bas bland ungdomar och fler medaljer i internationella mästerskap.
Dold talang: Möbelsnickeri
Bästa cykelminne: När Bengt Ring vann SM i Halmstad som en del av vårt fantastiska lag i Spårvägen som jag hade äran av att få vara ledare för.
Bästa cykelfiket i Sverige: Stålboms i Falkenberg

Vice ordförande Thomas Backteman

Ålder: 55

Bor: Stockholm
Yrke/utbildning: Civilekonom
Antal år i SCF:s styrelse: Tre på mitt fjärde
Ansvarsområde/roll i styrelsen: Vice Ordf, medlem i landsvägskommittén
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: Började cykla 2012, var med och startade Stockholms Cykelklubb som jag är ordförande för sedan starten
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: Landsvägscykel, med tonvikt på kvinnlig tävlingscykling
Var står SCF om fem år? Nära där vi är nu, med god ekonomi och förhoppningsvis fler internationella tävlingar i Sverige och fler svenskar som tävlar internationellt
Dold talang: Är ganska bra på snapsvisor, både texter och att framföra dem ?
Bästa cykelminne: Förra årets cykling över Pyrenéerna med CJ Paulin och Cycling Adventures, 6 dagar, 80 mil och 18 000 höjdmeter – ett minne för livet!
Bästa cykelfiket i Sverige: Cafe Le Mond
Det man inte vet om mig: Har skakat hand med Påven (fast det kanske ni redan visste?)

Styrelseledamot Marie Rydne

Ålder: 47
Bor: Göteborg
Yrke/utbildning: VD på ABF Vuxenutbildning, IT-pedagog och rektor
Antal år i SCF:s styrelse: 2
Ansvarsområde/roll i styrelsen: Ledamot, kontaktperson för Trial
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: CK Sundet. Har cyklat i 7 år och tävlat i 4 varav de tre senaste i elitklassen. Har några SM-medaljer från
Lagtävling i tempo, vunnit SweCup D40 och har ett brons i linje från NM D40.
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: Jag brinner ju både för cykling och utbildning så att fortsätta utveckla bra utbildningar inom cyklingen är något jag brinner lite särskilt för.
Var står SCF om fem år? Förhoppningsvis har vi en ny generation cyklister som kommit ut på tävlingsbanorna och hjälper förbundet att utvecklas ännu mer på den internationella arenan. Vi är en sport det pratas om i mediesammanhang och intresset att följa våra cyklister är ett naturligt inslag i rapporteringar. Vi är en levande organisation där kraften från de lokala klubbarna driver förbundets frågeställningar och engagemangsnivån i förbundet är högre än på länge. Det är kö för att få vara med i styrelsearbetet!
Dold talang: Har en del användbara överlevnadsskills som jag kunde testa på riktigt när jag var med i tv-programmet Robinson. Bland annat är jag en fena på att lura kroppen så den tror att vatten är mat och jag kan äta hur många levande insekter som helst när jag behöver protein.
Bästa cykelminne: Oj, svårt! Förutom en del sköna medaljer så är en månads bikepacking på Nya Zeeland högst på listan hittills.
Bästa cykelfiket i Sverige: Bakfickan, alla gånger! Den är ju med jämnt och i den finns det oftast diverse gofika?
Det man inte vet om mig: Jag kommer bli en kaffeböna i mitt nästa liv eftersom jag kraftigt överkonsumerar den varan i mitt nuvarande.

Styrelseledamot Johan Lindström

Ålder: 52
Bor: Åre, Jämtland
Yrke/utbildning: Event Specialist. Arbetat professionellt inom cykling hela mitt liv, bland annat som arrangör av MTB VM i Åre 1999 och över 10 år arbetandes med BMX på Internationella Cykelförbundet (UCI)
Antal år i SCF:s styrelse: 1
Ansvarsområde/roll i styrelsen: BMX
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: Åre Bergscyklister
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: Att få barn och ungdomar att cykla, spelar ingen roll vilken typ av cykling bara dom börjar tidigt och har med sig det resten av livet!
Var står SCF om fem år? Starkare, större och med bredare ungdomsverksamhet
Dold talang: Kan i princip allt i ämnet ´The Rolling Stones´
Bästa cykelminne: Första gången BMX var med i OS, 2008 i Peking.
Bästa cykelfiket i Sverige: Grädda, Åre
Det man inte vet om mig: Att min främsta idrottsprestation var att jag var föråkare i störtlopp under FIS Alpine Ski World Cup finalerna i Åre 1993.

Styrelseledamot Milla Jonsson

Ålder: 55
Bor: Vallentuna
Yrke/utbildning: Expert arbetsrätt- & arbetsmiljörätt
Antal år i SCF:s styrelse: Precis blivit invald
Ansvarsområde/roll i styrelsen: Ansvarig för barn- och ungdomsfrågor, kontaktperson för grengruppen CX
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: CK SubXX  och Bike4life CK
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: Jag tycker det är otroligt viktigt att föra fram frågor som är kopplade till barn och ungdomar. Både utifrån ett generellt hälsoperspektiv men även att få fler att vilja börja cykla och i förlängningen börja tävla. En fantastisk sport som är till för alla, på alla nivåer.
Var står SCF om fem år? Jag hoppas att cykelsporten kommer att få utvecklas till en bred sport, som många får tillgång till och att SCF får fortsätta utvecklas på samma sätt som nu – god ekonomi och samarbeten med andra förbund, nationellt som internationellt.
Dold talang: Drejkunnig och har designat min egna service
Bästa cykelminne: En solig dag som tillbringas med goda vänner på cykeln!
Bästa cykelfiket i Sverige: Konditori Nordpolen i Vara
Det man inte vet om mig: Spelade in en skiva när jag var 16 efter att ha närt musikerdrömmar.

Styrelseledamot Karl ”Kalle” Börjesson

Ålder: 33 år
Bor: Stockholm
Yrke/utbildning: Upphandlare inom statlig myndighet
Antal år i SCF:s styrelse: 0,083 År
Ansvarsområde/roll i styrelsen: Ansvarsområde vuxenidrott. Ledamot och representant grengrupp Bancykling
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: Tävlat för Ryska Posten Racingteam (Ryska Posten SK) och har senaste åren varit Team Manager i samma klubb.
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: Få fler folk att upptäcka tävling.
Var står SCF om fem år? Sponsorerna står på kö, vi har åkare i världstoppen i alla grengrupper och antal licenser har dubblats från dagens nivå. ?
Dold talang: Jag är hyfsat bra på soduko
Bästa cykelminne: När jag vann cykelbuds-SM 2012
Bästa cykelfiket i Sverige: Cykelcaféet Le Monde
Det man inte vet om mig: Jag har en ölsamling i källaren och gamla cykeltröjor på vinden.

Styrelseledamot Linda Tufvesson

Ålder: 40 i december
Bor: Skåne/Oskarshamn/Falun
Yrke/utbildning: Generalsekreterare för O-Ringen Smålandskusten 2023. Civilingenjör i botten och när jag inte arbetar med O-Ringen har jag en anställning som universitetslektor i Hållbar Utveckling på Högskolan Dalarna.
Antal år i SCF:s styrelse: Detta är mitt första.
Ansvarsområde/roll i styrelsen: Evenemang och arrangemang.
Cykelbakgrund/Klubbtillhörighet: Började cykla vid 35-års ålder då en MTB kom in i mitt liv. Efter förälskelse vid första ögonkastet har det blivit både en landsvägshoj och en cross i cykelförrådet. Tävlade först för CKX och nu för Långloppscupen CK.
Cykelfråga du brinner för extra mycket/Vad vill du driva för fråga: 

  1. Cykling för alla. Att SCF står för alla som cyklar. Inte bara elitaktiva och de som tävlar. Att alla cyklister upplever att de är SCF.
  2. Hållbar cykling i alla sina tre pelare. Hållbara arrangemang ekonomiskt och organisatoriskt där miljötänket inte glöms bort. Men inte desto mindre viktigt, socialt hållbara arrangemang med jämställda tävlingar och funktionärsinsatser som inte sliter ut folk.

Var står SCF om fem år? Jag tror att SCF fungerar som ett bra stöd för arrangörer och föreningar runt om i Sverige. Ett förbund där alla som cyklar känner att de hör hemma på ett naturligt sätt.
Dold talang: Det får väl vara det där med att snickra då.
Bästa cykelminne: När jag och Henrik cyklade Sugar trial som stäcker sig genom den Judeiska öknen från Jerusalem ner till Döda havet i över 40 graders värme.
Bästa cykelfiket i Sverige: Kaffe och hembakad kaka på trappan hemma.
Det man inte vet om mig: Jag har varit med och skrivit en kemibok för gymnasieskolan. Jag som inte ens gillade kemi i skolan.