Meny

Om nya Resultatgruppen och chipsystemet

Svenska Cykelförbundet använder elektronisk tidtagning och chip från MYLAPS. Detta system måste användas vid SM och SWE Cup (LVG, MTB och CX). Helst ska varje deltagare ha ett eget chip, men lånechip ska kunna hyras på tävlingen av arrangören om man inte har ett eget.

Nytt för 2023: Resultatgruppen

Om man som arrangör inte har en egen resultathanterare och vill engagera en av Svenska Cykelförbundet är det nedanstående grupp man ska kontakta för att hyra in en. Resultatgruppen har en gemensam mejladress, resultatgrupp@scf.se. Samma adress gäller för teknisk support.

Om man som arrangör har en behörig resultathanterare och enbart vill hyra tidtagningspaketet är det Resultatgruppen som man ska kontakta.

  • All kommunikation med Resultatgruppen går via denna mejladress: resultatgrupp@scf.se 
  • Prislista för resultathanteringen kommer att publiceras här på SCF.se och skickas ut till alla SCF-anslutna klubbar inom kort.

Här är Resultatgruppen 2023

  • Thomas Nilsson
  • Carl Adell
  • Björn Poppe
  • Robert Wejdenstål
  • Kent Alfredsson

Regler och priser med lånechip

I ett tidtagningspaket som man beställer via Resultatgruppen ingår 30 stycken lånechip. När en cyklist behöver ett lånechip tar arrangören ut en avgift på max 200 kronor.

Behöver arrangören fler lånechip än 30 kan man mot en fast avgift hyra sådana, exempelvis från Svenska Cykelförbundets leverantör NGH Trading. Då beställer man dem i 20-packVarje 20-pack kostar 500 kronor att hyra. Sedan tillkommer en fraktavgift på 250 kronor (i priset för frakt ingår en förbetald retur) oavsett hur många 20-pack man beställer. SCF har totalt 120 stycken lånechip via NGH. Om det kommer bort ett chip debiteras klubben 1 000 kronor per transponder.

Så köper cyklister eget chip

Alla som kör flera lopp under en säsong tjänar givetvis både tid och pengar på att köpa eget chip.