Meny

Stöd till landslagscyklister

Förbundets styrelse har ingått samarbete med några aktörer som ska kunna hjälpa våra landslagscyklister att få en tryggad tillvaro under och efter karriären som elitidrottare. Våra samarbetspartners kan bland annat hjälpa till med avtalsgranskning, rådgivning kring pensionssparande och stöd inför nästa steg i karriären. Här följer några exempel på vad du som är senior landslagscyklist kan få hjälp med.

Pensionsrådgivning

Detta med att spara en slant för framtida bruk kan vara något man inte tänker på men ack så viktigt det är. Vill du träffa en rådgivare som också har erfarenhet av eget idrottande för att prata om detta så är det bara att ringa. Vi kommer i första hand att rekommendera Skandias rådgivare.

Avtalsgranskning

Vill du ha hjälp med att någon oberoende avtalsjurist går igenom ditt avtal innan du skriver på, kontakta SCF kansli så rekommenderar vi någon som vi har samarbete med.

Karriärväxling

Om man har varit landslagscyklist och man börjar se slutet på sin karriär så kan det uppstå en massa frågor på hur man skall agera. Vi har tidigare erbjudit hjälp med karriärsväxling vi ett företag som tyvärr nu inte erbjuder den tjänsten längre. Dock kan vi konstatera att inom styrelsen och dess kontaktnät finns ett stort antal personer med erfarenhet från näringslivet såväl som utbildningsväsendet. Dessa kan vara bra bollplank när man tänker på nästa steg i livet. Låter de intressant är det bara kontakta kansliet eller vår ordförande.