Alla grenar
Förbundet

Trond Olsson har lämnat oss: ”Hade en enastående klokhet”

Vi har nåtts av den tragiska nyheten att Trond Olsson i måndags lämnade oss. Trond var en hängiven cyklist, som själv tävlat med stora framgångar i sina olika åldersklasser, med otaliga segrar och mästerskapstitlar, både nationellt och internationellt. Trond har länge varit en stor profil och ledare i sin förening Fredrikshov CK. Inom Svenska Cykelförbundet har Trond varit ansvarig för Masterrådet och stått bakom utvecklingen av Mastercykling på landsväg. Trond har även varit Svenska Cykelförbundets representant inom Master Commission i det nordiska samarbetet mellan Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen. Trond Olsson blev 79 år. Våra tankar går i denna svåra stund till hans familj.

– Att Trond har lämnat oss har skapat ett oerhört tomrum. Masterklungan har tappat sin kapten, men han kommer alltid finnas kvar i våra tankar.  Tronds insats för Svensk Cykel har gjort skillnad och han var starkt bidragande till Mastercyklingens positiva utveckling, säger generalsekreterare Leif Karlsson.

– I ett personligt perspektiv fick jag äran att känna Trond i närmare 30 år, och kan bara säga gott om honom. Han hade en enastående klokhet som han gärna delade med sig, ett stort hjärta och omtanke för alla medmänniskor och en glädje som alltid var närvarande. Helt enkelt en av de bästa människor jag någonsin träffat. Tack för allt Trond och tack för att vi fick lära känna dig.