Alla grenar
Förbundet

Information till tävlingsarrangörer som drabbats av SCF tävlingsstopp

Ska du eller din förening arrangera en cykeltävling under maj och juni och vill flytta eller ställa in arrangemanget med anledning av rådande tävlingsförbud? Här kommer viktig information om hur ni bör gå till väga.

Den som har ett cykelarrangemang inplanerat i vår tävlingskalender swecyclingonline.se (IndTa) under maj och juni, bör omgående kontakta förbundet via kanslimejlen kansli@scf.se för vägledning.

Just nu råder tävlingsförbud för alla typer av cykelevenemang. Förbudet är taget av Svenska Cykelförbundets styrelse och gäller till och med 30 maj – beslut om förlängning eller upphävning av tävlingsstoppet meddelas den 20 maj.

För att det inte ska köra ihop sig i tävlingskalendern swecyclingonline.se (IndTa) längre fram (när eller om förbudet hävs) och för att tävlingen ska få rätt status, ber vi alla arrangörer av lopp som skulle arrangerats till och med den 30 juni och som nu vill senarelägga sina arrangemang att senast 19 maj att informera förbundet via kanslimejlen kansli@scf.se

Om ni planerar att skjuta fram ert evenemang ber vi er att kontakta oss med förslag på minst två alternativa datum. Vi kommer gå igenom era önskemål löpande och göra allt för att försöka hitta lösningar för en rättvis och spännande tävlingskalender.

Notera att en ansökan inte garanterar att man får loppet godkänt på önskat datum. De arrangemang som nu ligger inne, och som ansökt i kalendern, väntar fortfarande på ett godkännande.
Med anledning av tävlingsstoppet kommer samtliga arrangemang till och med 31 maj  att visas som inställda i IndTa.

Vi vill även åter påminna föreningar och arrangörer om att RF:s ansökan om kompensationsstöd för förluster och kostnader till följd av corona är öppen mellan 1-15 maj. Information om ansökningsförfarandet hittar ni här.

Arrangörer av evenemang i juni som är oroliga för att arrangemang ska ställas in, bör också ansöka om RF:s medel före den 15 maj, så ni inte mister rätten att söka kompensation. Skulle evenemanget bli av kan eventuellt kompensationsstöd korrigeras i efterhand.

Arrangörer av SWE Cup och mästerskap har fått separata utskick från förbundet om hur de ska söka kompensation för uteblivna intäkter.

Styrelsen återkommer med besked om tiden efter 31 maj senast den 20 maj 2020.


Viktiga datum att komma ihåg

115 maj: Perioden som idrottsföreningar kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen hos RF.
111 maj: Perioden som arrangörer av Mästerskap, SWE-Cup, internationella tävlingar samt Vätternrundan kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen hos SF. (Ansökningarna mottages till 11/5, inte 15/5 som tidigare kommunicerats)
12 mars – 30 juni: Kompensationsstödet för förlorade intäkter eller merkostnader på grund av coronakrisen gäller för perioden 12 mars till 30 juni.
19 maj: Sista dagen då arrangörer ska kontakta kansli@scf.se för ändringar i tävlingskalendern (IndTa)
20 maj: Svenska Cykelförbundets styrelse lämnar besked om förlängning/hävning av rådande tävlingsförbud.