Alla grenar

Nu förstärker SCF förbundskaptensrollerna

Rekryteringsprocessen av de utlysta tjänsterna på SCF är delvis klar. Efter en spännande process där många, väl kvalificerade, har sökt de olika tjänsterna har vi nu nöjet att presentera tre av de nya förbundskaptenerna som ska vara med och utveckla respektive landslag men också de talanger som är på väg in i landslaget, allt i enighet med SCF:s långsiktiga mål. Information om vem som erhåller tjänsterna som Förbundskapten BMX och Utbildnings- och utvecklingsansvarig kommer att meddelas så snart respektive anställningsprocess når sitt slut.

Under arbetet med att hitta rätt förbundskapten har vi intervjuat flera, mycket kompetenta kandidater. Samtalen har varit givande, sett ur flera perspektiv och det är spännande att höra att det är så många som samstämmigt uttrycker en önskan om att få ge tillbaka till idrotten det som de själva upplever att de fått. Även om SCF inte har möjligheten att erbjuda alla en anställning så hoppas vi att alla, de som vi varit i kontakt med men även andra ute i organisationen, känner att det alltid finns en plats för engagemang inom svensk cykel.

Som kontraktsanställda förbundskaptener för landsväg-, mountainbike- och paralandslagen välkomnar vi idag Lucas Persson, Annie Söderberg och Michael Lindgren. Vi ser fram emot att ha er med på tåget mot framtiden och är övertygade om att ni kommer ta er an era uppgifter på allra bästa sätt. VÄLKOMNA!

Lucas Persson, förbundskapten landsväg

Lucas Persson_170113_low

Lucas Persson, förbundskapten landsväg

Lucas Persson kontrakteras på heltid med ett övergripande ansvar för landslagsverksamheten på landsväg. Efter en säsong som förbundskapten för U23 och Herr juniorer får han nu ett helhetsansvar för landsvägscyklisterna, inklusive elitlagen då Martin Vestby, förbundskapten sedan flera år för dameliten och Jonas Ljungblad, sportchef och förbundskapten för herreliten båda har avslutat sina uppdrag för SCF. Delar av sportchefens uppgifter landar nu på respektive grens förbundskaptener, som får ett utökat ansvarsområde. Lucas Persson kommer att bistås i sitt arbete av den nuvarande förbundskapten för damjuniorer, Isabelle Söderberg, som fortsätter sitt uppdrag även detta år.

”Jag är glad att jag kan vara med och fortsätta att utveckla Svensk cykel i 2017. Det har varit väldigt givande och kul att jobba med våra unga framtida cykelstjärnor. Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya utmaningar”, säger Lucas Persson, förbundskapten landsväg”.

Annie Söderberg, förbundskapten mountainbike

Annie Söderberg

Annie Söderberg, förbundskapten mountainbike


Annie Söderberg från Örebro blir förbundskapten för mountainbike. Hon har funnits inom sporten i nitton år – som aktiv, tränare och ledare. Annie Söderberg har tävlat inom nästan samtliga discipliner, utbildat sig till tränare vid Örebro Universitet och studerat KBT-elitidrott genom RF, GIH och SISU. Som idrottspsykologisk rådgivare har hon också arbetat med landslagsaktiva inom andra idrotter. Söderberg har redan varit landslagsledare vid stora mästerskap och världscuper och haft ett nära samarbete med tidigare förbundskapten, Anders Ljungberg. Nu tar Annie över hela ansvaret för både ledartrupp och aktiva.

”Min erfarenhet av arbete inom elitidrotten har gjort mig beredd att möta det mesta. Jag kommer att arbeta för att skapa ett starkt team av kompetenta och kompletterande förmågor kring landslagsverksamheten. Det är en sann glädje att nu leda de aktiva som förbundskapten”, säger Annie Söderberg, ny förbundskapten för mountainbike.

Michael Lindgren, förbundskapten paracykel

Michael Lindgren, förbundskapten paracykel

Michael Lindgren,förbundskapten paracykel

Michael Lindgren, ett redan känt namn inom förbundet, förblir på sin plats som förbundskapten för Paracykel, nu som kontrakterad på 50 procent. Michael har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan år 2000 som aktiv, ledare och projektledare. Han besitter stor erfarenhet och kunskap för att fortsätta utvecklingen med paracykel inom SCF.

”Jag vill vara med i utvecklingen som vi står inför de kommande åren inom Svensk cykel. Jag brinner för cykel som idrott och i synnerhet para och är oerhört stolt att jag får det här förtroendet”, säger Michael Lindgren, förbundskapten paracykel”.