Alla grenar
Landsväg

​Isabelle Söderberg blir förbundskapten för damjuniorer LVG

Isabelle Söderberg från Uppsala blir förbundskapten för damjuniorer landsväg, som nu får chansen att inspireras av en rutinerad cyklist som gjort exakt samma resa som de är på väg att göra. Isabelle kommer att leda och stötta damjuniorerna vid landslagsuppdrag men också ge dem en bra grund och förberedelse för en eventuell framtida elitkarriär. Hon har lång erfarenhet både som framgångsrik professionell cyklist med ett OS i bagaget och som ungdomsledare.

”Det är riktigt kul att få in Isabelle Söderberg som förbundskapten för damjuniorer, landsväg. Isabelle har mycket att tillföra till de unga tjejerna då hon själv gjort samma resa som de är på väg att göra. Hon vet exakt vad som behövs och kommer att kunna ge cyklisterna ett förstklassigt stöd. Redan under förra säsongen var hon med som ledare på Ungdoms-OS, där hon gjorde ett mycket bra jobb”, säger sportchefen Jonas Ljungblad

Isabelle körde själv i svenska landslaget redan som junior och även under sina sex år som professionell landsvägscyklist. Till vardags studerar hon Sport management på Högskolan Dalarna i Falun. Cyklar gör hon såklart fortfarande, bland annat kör hon en del mountainbike med Team Ormsalva.

Det betyder mycket för mig att jag fått förtroendet för att axla rollen som förbundskapten. Jag tror att jag som tjej kan komma närmare våra damjuniorer och ge dem en trygghet. Min erfarenhet både som professionell och i landslaget har gett mig erfarenheter jag vill dela med mig av till de unga tjejerna. Jag vill inspirera dem till deras utveckling inom cykelsporten, säger Isabelle Söderberg.

Det första uppdraget som förbundskapten blir på Nations Cup, där alla de bästa länderna deltar. Tävlingen går i tyska Albstadt den 10-12 juni, ett samarbete med danska juniorlandslaget. Damjuniorerna som ska med på den resan tas ut i slutet av maj.

Foto: Valentin Baat för Team Ormsalva (Bilden är beskuren)