VM Masters 2022

VM Masters 2022

2022 UCI Gran Fondo World Championships går i Italien, Trento, 15-18/9.

Tävlingen UCI Gran Fondo World Series och är öppen för deltagare från 19 år och uppåt. Yngsta klassen är från 19 år till 34 år, från och med 35 år är åldersklasserna indelade i 5-års intervall. Information om kvaltävlingar, regler med mera finns HÄR!

För att få köra VM så måste man placera sig bland de 25% bästa i sin respektive åldersklass på något av kvalificeringsloppen.

Förutom kvalifikation (eller Wild Card) krävs också att man har SCF:s masters-, senior-, U23- eller elitlicens. Man får dock inte delta i VM Masters under dessa förutsättningar:

  • om cyklisten innevarande år varit medlem i ett UCI-registrerat lag/team
  • om cyklisten innevarande år tjänat UCI-poäng
  • om cyklisten innevarande år varit med på OS, VM, NM, Commonwealth games eller världscup som inte är för Masters

Du är själv ansvarig för att du uppfyller kriterierna för att delta. Läs mer HÄR under Regulations/Rights

Kläder VM Masters

Enligt reglerna skall man tävla i ”national jersey”. Denna tröja ska visa nationens färger och ha Sweden/Sverige i tryck. Kontakta Stefan Lindgren stefan@linanab.se för mer information.

Wild Cards VM – regerande SM mästare

Sverige har rätt att skicka de nationella mästarna i varje åldersgrupp. Eftersom tiden vissa år är alltför knapp mellan SM och VM så tillämpar vi nu regelmässigt ett års eftersläpning, d v s det är 2021 års SM-vinnare som är direktkvalificerade till VM i Trento Italien 2022. Mastersrådet, med godkännande av SCF, erbjuder även platser till de damer som skulle ha vunnit SM 2021 om vi hade haft motsvarande klassindelning som UCI (5-års intervall). HÄR är alla svenska mästare i tempo och linjelopp 2021.

Om du vann SM i din klass 2021 men inte har för avsikt att åka på VM Masters 2022 så ber vi dig att snarast meddela Mastersrådet detta via Stefan på stefan@linanab.se

Mastersrådet sammanställer slutgiltig lista, som via SCF sänds till arrangören. Arrangören skickar ut personlig inbjudan.