Landsväg

Vad händer inom grengrupp landsväg?

När grengrupp landsväg startade igång sitt arbete i höstas identifierades tävling som det första prio-området. Under november och december månad lades mycket arbete på att få ett bra SWE Cup-program på plats samt en översyn av cupregler. Nytt för 2019 är bland annat att damjunior och damelit har en gemensam cupklass och att det kommer finnas en U19-ledartröja. Mer information om cupen finns här.

Arrangera tävling
I övrigt när det gäller tävlingar kan grengruppen bara ytterligare en gång uppmana våra föreningar och distrikt att arrangera tävlingar. En tävling behöver inte vara avancerad! Det som är viktigt är att det finns tävlingar för våra cyklister, säkra och justa tävlingar. Är ni osäkra på hur man gör eller vad som krävs, kontakta ert distrikt eller grengruppen, som ni når via landsvag@scf.se.

Fler ungdomar som cyklar landsväg
Nästa prio-område är ungdom. Här vill vi ha kontakt med ledare och cyklister som har idéer och tankar om hur vi utvecklar och gör landsvägscykling attraktivare för barn och ungdomar. Grengruppen behöver även hjälp med att se över klassindelningar, distanser, mästerskapsstatus o.s.v. Det finns flera anledningar till detta, bland annat för att leva upp till RF:s riktlinjer om barn- och ungdomsidrott, men lika mycket för att det ska vara roligt och utvecklande för våra barn och ungdomar. Träning och tävling ska utgå från och ske på barn- och ungdomars villkor.

//Grengrupp landsväg