VM Masters 2024

2024 UCI Gran Fondo World Championships går i Aalborg, Danmark, 28/8-1/9.

Tävlingen UCI Gran Fondo World Series och är öppen för deltagare från 19 år och uppåt. Yngsta klassen är från 19 år till 34 år, från och med 35 år är åldersklasserna indelade i 5-års intervall. Information om kvaltävlingar, regler med mera finns HÄR!

För att få köra VM så måste man placera sig bland de 25% bästa i sin respektive åldersklass på något av kvalificeringsloppen.

Förutom kvalifikation (eller Wild Card) krävs också att man har SCF:s masters-, senior-, U23- eller elitlicens. Man får dock inte delta i VM Masters under dessa förutsättningar:

  • om cyklisten innevarande år varit medlem i ett UCI-registrerat lag/team
  • om cyklisten innevarande år tjänat UCI-poäng
  • om cyklisten innevarande år varit med på OS, VM, NM, Commonwealth games eller världscup som inte är för Masters

Du är själv ansvarig för att du uppfyller kriterierna för att delta.

Kläder VM Masters

Enligt reglerna skall man tävla i ”national jersey”. Denna tröja ska visa nationens färger och ha Sweden/Sverige i tryck, OBS tröjor med reklam är inte godkända att använda. Du är själv ansvarig att ha en korrekt tröja. I SCF:s webbshop finns det supporterkläder att köpa (med 15% rabatt, rabattkoden finns i Cardskipper-appen för cyklister med årslicens). Webbshopen kommer fyllas på under juli månad: Cykelkläder – Svenska Cykelförbundet (sportmerch.se)

Wild Cards VM och regerande SM mästare

Innevarande års svenska mästare är direktkvalificerade till masters VM. Sverige anmäler de nationella mästarna i varje åldersgrupp. Arrangören skickar ut personlig inbjudan.

Masterrådet har 10 wildcard att dela ut (5 damer, 5 herrar). Om du vill ansöka så skicka mail till Stefan Lindgren, stefan@linanab.se med din meritlista och motivering.

För mer information

Kontakta Stefan Lindgren, stefan@linanab.se