Meny
Förbundet

Varbergs MTB fick jämställdhetspris

Idag säger vi GRATTIS till Varbergs MTB, som idag fick ta emot Varberg Kommuns nyinstiftade jämställdhetspris!

Priset är framtaget av Varberg Kommun för att belysa, inspirera och driva jämställdhetsfrågan, oavsett vem man är eller var man befinner sig. Priset är för företag, privatperson eller förening – alla får nomineras.

Klubben har bedrivit ett mycket aktivt och målinriktat jämställdhetsarbete och genomfört flera utbildningar och aktiviteter för att bredda tjejers deltagande i mountainbikekulturen, klubben och cykling som allmän sport.

Ledarna har utbildats och inspirerats i jämställdhetsfrågor, stort fokus har lagts på bemötande och uppmuntrande. Klubben har t.ex. tagit in skidåkaren Maria Rundqvist som inspirerande föreläsare och det kvinnliga teamet bakom Kraftbolaget sportarrangör som coachat i teknik och pedagogik. Viktigt att få ALLA att vilja stanna inom sporten.

Varbergs MTB har en jämställd styrelse, många kvinnliga ledare och kompetensinriktade träningsgrupper istället för uppdelade efter ålder och kön. På träningarna samlas allihop i åldrarna fyra till 67 år, från nybörjare till elitsatsande, killar och tjejer. Men de har även träningstillfällen bara för tjejer.

Vi är väldigt stolta att få ta emot detta hedervärda pris. Och ännu stoltare blir vi av att vara de första som tilldelas detta nyinstiftade och viktiga erkännande som Varbergs kommun delar ut. Vi har arbetat strategiskt för att hitta ett jämställdhetsperspektiv från styrelsen, genom ledarna och ner till de aktiva, både barn, ungdomar och vuxna, säger Jennie Persson, barn- och ungdomsansvarig.

Motiveringen till priset:
”Varbergs MTB tilldelas priset för sitt strategiska och långsiktiga arbete med att skapa en mer jämställd verksamhet inom mountainbikesporten. Föreningen har jobbat målmedvetet genom att utbilda och inspirera sina ledare i jämställdhetsfrågor, genom att skapa balans i könsfördelningen i styrelse och ledarstab samt genom riktade aktiviteter för att få fler tjejer och kvinnor att prova sporten. Det engagerade och metodiska arbetet gör föreningen till ett föredöme och en inspirationskälla inom jämställdhetsarbetet i Varbergs kommun. www.varberg.se

Tips! Ta en tur till Varberg i januari! Den 12-13 januari arrangerar Varbergs MTB nästa Cykelcross-SM i Varberg! Anmälan öppen fr.o.m. 1 december.

Bildtext. Johan Dovemark och Jennie Persson från Varbergs MTB tog emot priset under Varbergs kommuns jämställdhetsdag på Varbergs teater.