Meny
Förbundet

Svenska Cykelförbundet söker ny förbundskapten för Trial-landslaget

Svenska Cykelförbundet (SCF) söker ny förbundskapten Trial som med stor arbetsglädje och mycket driv vill vara med och ta svensk Trial till nästa steg. Är du den vi söker?

Presentation av SCF

SCF är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 500 föreningar med 70.000 medlemmar. Runt 5.000 cyklister per år tävlar i någon av de åtta grenarna Trial, Landsväg, Mountainbike, Paracykel, BMX, Cykelcross, Bana och E-Cycling.

Beskrivning av uppdraget som förbundskapten Trial 

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Trial-landslaget men också de talanger som är på väg in i landslaget, allt i enighet med SCF:s långsiktiga mål. Du kommer att ha ansvar för allt som rör landslagsverksamheten. Trial har under en period haft en positiv utveckling med en stark landslagstrupp och medaljer på internationella mästerskap.

Du samarbetar med övriga förbundskaptener i cykelns åtta grenar. Motparter i RF/SISU och våra internationella samarbetspartner blir naturligt i ditt dagliga arbete. Inom grengrupp Trial kommer du att vara rapporterande för det som rör elitverksamheten och landslagsverksamheten i Trial-landslaget. Inom ditt landslag har du personal- och budgetansvar och rapporterar direkt till generalsekreteraren. Arbetet är mångsidigt och innehåller både tävlings- och träningsaktiviteter likaväl som administration och strategiarbeten både internt och externt.

Personliga kvalifikationer

Du ska vara passionerad för cykelsporten i allmänhet och du ska älska att arbeta med och utveckla människor som satsar på sin idrott. Du ska vara strukturerad, drivande, lyhörd, ärlig, tydlig, självgående, ha förmåga att arbeta flexibelt. Du behöver inte vara fullt insatt i Trial utan kan andra erfarenheter som kan föra Trial i fortsatt utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om tjänsten

Tjänsten är ett uppdragsavtal. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Din ansökan vill vi ha senast den 22 januari och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut.

Så söker du tjänsten

Ansökan och frågor skickas per e-post rubricerad ”Ansökan förbundskapten Trial” till vår generalsekreterare Leif Karlsson, leif.karlsson@scf.se.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen och tävla.