Alla grenar
Förbundet

Stopp för enstaka matcher, läger och cuper från 1 mars

Folkhälsomyndigheten och regeringen inför ytterligare åtgärder för att stävja smittspridningen i landet. Från 1 mars bör idrottsrörelsen avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
– Läget är allvarligt och det är oerhört viktigt att idrottsrörelsen fortsätter följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Många inom idrottsrörelsen har tagit stort ansvar. Tyvärr har vi exempel inom idrottsfamiljen där inte alla helt följt de råd och rekommendationer som finns. Idrottsrörelsen har fått ett förtroende att hålla igång viss verksamhet, ett förtroende vi ska vårda, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.
Svenska Cykelförbundet har sedan tidigare beslutat att pausa tävlingsverksamheten till och med 1 april och vill understryka att det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer som innebär att:
  • Det inte längre är tillåtet med enstaka matcher eller tävlingar för barn och ungdomar.
  • Alla juniortävlingar ska tills vidare ska ställas in
  • Ingen lägerverksamhet för barn- och unga ska arrangeras
  • Endast yrkesmässiga seniorer får delta i tävlingar

Det är däremot fortsatt tillåtet att träna, förutsatt att träningen sker på ett smittsäkert vis.

Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att säkerställa att verksamheten fullt ut genomförs i enlighet med de gällande rekommendationerna. Svenska Cykelförbundet följer utvecklingen och återkommer med eventuella förtydliganden av de nya åtgärderna.
Här kan ni ta del av RF:s pressmeddelande i sin helhet: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/stoppforenstakamatcherellertavlingar/