Alla grenar

Säsongstart för SWECUP 2016

Nu är det dags för den första SWECUP- tävling för säsongen. Först ut är Landsväg som har sin första SWECUP-tävling den 23 april i Kinnekulle, därefter följer fem deltävlingar.

Det är full aktivitet, föreningar och distrikt har visat ett stort engagemang inför säsongen och därför har vi också många spännande tävlingar framför oss i år. Det är allt ifrån fyra till åtta deltävlingar i SWECUP tävlingarna i grenarna MTB, Landsväg, Paracykel och BMX. Det finns alltså många tillfällen för cyklisterna att göra upp om medaljerna.

MTB XC har sin första tävling den 30 april med Klippingeracet i Säter. Av sex deltävlingar är hela fem UCI rankade! Cyklisterna kan därmed samla UCI-poäng på hemmaplan, vilka ligger till grund för antal kvalificerade platser till OS.

Paracykel drar igång sina tävlingar den 30 april i Uppsala, därefter följer sju deltävlingar. BMX har sin första deltävling av fyra den 14 maj i Kungsbacka. CX-cupen tar vid till hösten och planeras för full, preliminärt startdatum är 24 september i Göteborg.

Härligt att säsongen är i gång på allvar, det blir spännande att se klubbar och cyklisters utveckling från förra säsongen, säger sportchef Jonas Ljungblad

Gå in på respektive grensida och läs mer