Alla grenar
Förbundet

POC ny samarbetspartner

Svenska Cykelförbundet tecknade idag ett samarbetsavtal med POC som innebär att vi kommer att få se våra landslagscyklister i utrustning och kläder från POC fram till 2018.

POC är en svensk tillverkare av bland annat hjälmar, kläder, glasögon och skydd. Tillsammans med POC kommer Svenska Cykelförbundet att arbeta mot det gemensamma målet att svensk cykelsport ska bli bäst och säkrast i världen.

– Det är ett jättespännande samarbete som vi inleder med POC. För att prestera på världsnivå krävs den bästa utrustning som finns på marknaden. Avtalet med POC ger oss optimala förutsättningar att nå våra mål, säger Jonas Ljungblad, sportchef och förbundskapten.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att de svenska cyklisterna ska kunna prestera på högsta nivå och ge de svenska landslagen det allra bästa vad gäller säkerhet och högkvalitativ utrustning. Vindtunneltester, avancerad produktionsteknik och nya material kommer tillsammans vara en avgörande faktor för att kapa avgörande sekunder i kampen om medaljer, säger POCs VD och grundare, Stefan Ytterborn.