Förbundet

Nya interimsgrengruppen har hittat en väg att utveckla gravel i Sverige

Första öppna arrangörsmötet med interimsgrengrupp Gravel är avklarat. Då grengruppen är under uppbyggnad och ännu inte är komplett är det en interimslösning under 2023-års säsong. Men det var ändå en rad nyheter som presenterades under det första officiella arrangörsmötet med delar av den nya interimsgrengruppen.

Bland annat de grengruppsmedlemmar som är klara (se vilka längre ner), grengruppens syn på den fortsatta utvecklingen av Gravel och grengruppens roll i detta.

Det lyftes även utmaningar gällande exempelvis SM-klasser, där årets SM och UCI:s Gravellopp har 5-årsintervaller från 35 år, medan många arrangörer använder 10-årsintervaller.

”Vi vet inte om detta är en icke-fråga eller om det verkligen kan bli ett problem. Vi avser ha god dialog med kommande SM-kandidaturer och hoppas vi gemensamt hittar en bra lösning. För faktumet är att vi i detta nu går ut och söker just SM arrangörer för 2024, 2025 och 2026. Vi hoppas vi har arrangörer ute i landet som är sugna på att hålla i värdskapet för ett SM-arrangemang, framför allt för 2024.” säger Fredrik Kessiakoff, sammankallande i grengrupp Gravel.

Arrangörer kan skicka sin intresseanmälan för vidare dialog till gravel@scf.se.

Vidare ställdes en hel del frågor om att arrangera gravellopp till arrangörsrepresentanten Peter Larsson som var med på mötet. Även en del kreativa lösningar lyftes fram som grengruppen ställer sig positiva till och som kan tänkas vara något som fler arrangörer kan använda sig utav.

Ett arbete med detta har säkerligen kommit igång. Gravel kommer få en egen sida på scf.se där information som just detta kommer att finnas på sikt. Inom kort kommer även resterande grengruppsmedlemmar att presenteras.

Dagsläget med grengrupp Gravel

  • Grengruppsansvarig: Fredrik Kessiakoff
  • Adjugerad styrelserepresentant: Thomas Backteman
  • Arrangörsrepresentant: Peter Larsson
  • Kommissarierepresentant: Michael Andersson
  • Åkarrepresentant dam: TBA
  • Åkarrepresentant herr: TBA
  • Elitansvarig: TBA

Text: SCF
Bild: Gravel Grit’n Grind


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.