Förbundet

Nya grengrupp gravel bjuder in till möte 9 maj för landets arrangörer

Gravel har efter ett beslut av styrelsen i Svenska Cykelförbundet (SCF) officiellt blivit en egen gren. Merparten av en helt egen grengrupp kommer att presenteras redan på ett arrangörsmöte 9 maj. Gravel ska också få en egen avdelning på SCF.se.

Gravel är en cykelgren som växer så det knakar och SCF vill fånga upp detta stora intresse med en egen grengrupp. SCF-styrelsen har utsett Thomas Backteman som sin representant i grengrupp gravel.

Det är Fredrik Kessiakoff som är sammankallande i grengrupp gravel och så finns det redan en arrangörsrepresentant klar i form av Peter Larsson.

Arbetet med tillsättande av övriga grengruppsmedlemmar är i full gång och merparten av dessa kommer att kunna presenteras redan vid ett möte den 9 maj, som det härmed bjuds in till för samtliga Sveriges gravellopparrangörer.

Syftet med arrangörsmötet är dels att presentera den nya grengruppen, men även berätta om de frågor som ligger högst på agendan för grengruppen. Frågor som exempelvis SM-klasser, definitioner av lopp samt utveckling av grenen.

Medverkande arrangörer kommer också få möjlighet att lyfta och belysa eventuella frågeställningar som kan komma att behöva hanteras av grengruppen. En mer detaljerad agenda kommer några dagar innan mötet.

Arrangörsmöte gravel

  • När: tisdag 9 maj kl 19.00–20.00.
  • Mötesform: Digitalt, via Teams.
  • Anmälan: Görs direkt till grengruppen på gravel@scf.se. OSA senast 8 maj om du önskar få inbjudan till mötet. Vid anmälan ange namn, förening och det gravellopp du representerar.

Representanter från föreningar som är intresserade av att arrangera gravellopp i framtiden är också välkomna att medverka. Övriga frågor till grengrupp gravel ställs till samma mejladress.

Väl mött!

 


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.