Meny

Ungdomsläger i Skara

Under tre intensiva dagar i mitten på november 2015 samlades många av landets lovande MTB- och landsvägsungdomar vid Cykelgymnasiet i Skara för ett kombinerat tränings- och inspirationsläger. Ungdomarna fick via Anders Ljungberg, förbundskapten MTB, lyssna till hur Svenska Cykelförbundet arbetar. Personal från Cykelgymnasiet i Skara berättade om deras verksamhet och hur de gör för att utbilda morgondagens cykelelit.

Från kommissarie Mikael Nystrand fick de veta hur en kommissarie arbetar och vad som är viktig att att tänka på som tävlande, ledare och publik vid tävling. Thomas ”Gotland” Löfkvist, fd cykelproffs och numera manager för Team TreBerg berättade om hur han tog sig hela vägen från Gotland till den yppersta världseliten och av coachen Annie Söderberg fick de tips och råd gällande kost och prestation. Annie instruerade även tillsammans med elever från Cykelgymnasiet deltagarna i både löpteknik och styrketräning. Den mentala coachen Lars Ekberg gav in inblick i vad mental träning kan handla om och det hanns även med kortare pass på testcykeln. Det var verkligen fullspäckade dagar där ungdomarna fick chans att umgås, lära känna likasinnade från hela landet samtidigt som de fick med sig värdefulla tips och råd inför deras fortsatta utveckling som cyklister.

”Väldigt roligt läger, ett sådant man vill tillbaka till!”

”Kom hem igår kväll, med mycket bra information som jag kan ha användning av, samt lite träningsvärk….& de är ju gött. Tack allesammans för en go helg!”

“ Gött häng” med kompisar, bra träningspass & föreläsningar & go mat – det kunde inte bli bättre.”

Mer bilder och filmer finns på skara.se