Meny
Förbundet

Klart med dagar för cykelgrenarna under SM-veckan sommar i Umeå

Oavsett om ni ska kolla på SVT eller delta på SM-veckan sommar kan ni redan nu pricka in 27 och 28 juni! Det är liksom förra året de tre grenarna XCE, paracykel jaktstart och landsväg kortdistans som gäller. Nu intar den samlade SM-festen Umeå.

Umeå prenumererar på titeln Sveriges bästa idrottsstad (2018, 2020 och 2021)  – och det tack vare både elit- och breddidrott

När SM-veckan sommar intar universitetsstaden vid Umeälven är det liksom 2022 sprint-MTB (XCE), jaktstart paracykel och landsväg kortdistans som är de tre cykelgrenarna.

Och nu är det klart med vilka tävlingsdagar som det blir!

Alla ni som tävla i XCE kan som inspiration se fram emot tisdag den 27 juni där vi hoppas på ett finalpass under kvällstid även om tiderna som delvis styrs av SVT:s program i övrigt inte är spikade.

Landsväg kortdistans och jaktstart paracykel är en riktiga tv-höjdare det också och där blir det onsdag 28 juni som gäller. Bra för cykelsporten att få ett samlat SM-pass med två dagar i rad. Exakta tider för cykelloppen under SM-veckan sommar i Umeå återkommer vi till, men nu vet ni dagarna.

För den stora SM-veckan landsväg med tempo- och linjelopp blir de exakta dagarna klara inom kort. Vi återkommer så fort det är klart!

Text och foto: SCF