Alla grenar
Förbundet

Inbjudan till informationsträff för arrangörer med SCF och RF 1 juli

Onsdagen den 1 juli mellan klockan 16.00 och 17.00 vill vi bjuda in dig som är arrangör av cykellopp, internationell tävling, cup, motionsarrangemang, distriktstävling eller annan form av cykelarrangemang till ett digitalt arrangörsmöte via Teams.

Bakgrund

Den 1 juli öppnar SCF upp för distriktstävlingar och den 15 juli är det åter möjligt att arrangera internationella tävlingar om de kan hållas inom ramen av Folkhälsomyndigheten och regeringens riktlinjer under pågående pandemi.
Den 17 juni gick SCF därför ut med stöddokumentet Uppdaterade riktlinjer och råd vid tävling under coronapandemin som vänder sig till arrangörer av olika typer av cykelarrangemang.
Råden är framtagna i nära dialog med RF:s jurister samt polismyndighet och följer Folkhälsomyndigheten och regeringens riktlinjer vid idrottsevenemang, samt förbudet mot folksamlingar med fler än 50 personer.

Frågeställningar med anledning av SCF stöddokument

Med anledning av lättnaden av tävlingsförbudet, samt SCF:s stöddokument har vi fått en rad frågeställningar från arrangörer som vi vill försöka besvara. Det handlar om allt ifrån hur man ska definiera ett tävlingsområde vid linjelopp, till hur man avgränsar en tävlingsplats på bästa vis.
Vi har därför bjudit in Mattias Hjelmberg, politiskt sakkunnig på RF, för att hjälpa oss besvara de sista frågetecknen innan tävlingsförbudet lättar. Med på mötet finns även Stefhan Klang, förbundsordförande för Svenska Cykelförbundet, Leif Karlsson, generalsekreterare SCF, samt Alexander Wetterhall, förbundskapten som brottats med hur man ska tolka rådande regelverk inför Tempo-SM. På plats finns även tävlingsansvarig, samt annan kanslipersonal för att besvara på eventuella frågeställningar.

Såhär anmäler du dig

Är du eller någon annan i din arrangörsgrupp intresserad av att medverka på arrangörsmötet. FÖLJ LÄNKEN

Vi har skickat ut denna inbjudan till klubbar och arrangörer – så glöm inte att kolla den officiella mejlen i din klubb/förening.

När du anmält dig med e-postadress kommer du läggas till i den digitala mötesplattformen Teams som är RF och SCF:s digitala möteskanal.

Varmt välkomna

Svenska Cykelförbundet