Förbundet

Här är de tre nominerade damerna till utmärkelsen Årets cyklist 2022

Svenska Cykelförbundet har väckt liv i utmärkelsen Årets Cyklist. Här är de tre damcyklisterna som har röstats fram att bli nominerade som Årets Cyklist 2022.

Jenny Rissveds, MTB, hade en helt fantastisk fin säsong innan sjukdom. Det blev under världscupsäsongen hela nio pallplatser i XCO och XCC. Hon tog sitt tionde SM-guld i rad i XCO. Dessutom körde Rissveds mycket bra på landsväg; var tvåa på Gracia Orlová tour i Tjeckien och vann SM-linjeloppet efter en mäktig soloutbrytning.

Anna Beck, paracykel, hade länge en extremt bra säsong som inleddes med att vinna tempot på världscupen landsväg i Belgien. Sedan flöt det länge bara på. Anna blev historisk när hon vann både tempo- och linjeloppet på EM i Österrike, men missade sedan VM i Kanada på grund av corona.

Emilia Fahlin, landsväg, hade en fantastisk sensommar med många ensiffriga resultat. Emilia var bland annat tvåa på den svenska etappen i Tour of Scandinavia och fanns med och spurtade om medaljerna mitt bland stornationernas uppdrag när hon slutade åtta på linjeloppet under EM i München.

Text: SCF