Alla grenar

Kommissarieutbildningar Våren 2017

Vi vill ha fler kommissarier till våra tävlingar! I januari och februari genomfördes tre grundkurser för att bli kommissarie samt tre fortbildningstillfällen. Deltagande på fortbildningen är obligatorisk minst vartannat år, men vi ser gärna att man deltar varje år om man har möjlighet.

Just nu har vi inga kommissarieutbildningar på gång, men anmäl gärna ditt intresse genom ett mejl till kommissarie@live.se så blir du kontaktad när nästa kurstillfälle ges.

Detta krävs för att bli kommissarie

För att bli kommissarie på grundnivå (nivå D) ska du genomgå en utbildning som består av både teori och praktik. Du utbildas i en eller två av disciplinerna som finns inom Svenska Cykelförbundet. Blir du godkänd på grundkursen får du en licens som gäller i två år. För att licensen ska fortsätta gälla, måste du delta på fortbildningskurs minst vartannat år samt genomföra minst ett kommissarieuppdrag de senaste två åren. Du kan inneha kommissarielicens som längst till och med det år du fyller 70 år.

För att bli uppgraderad från nivå D nivå C krävs att du går en kurs under ett mästerskap eller ett större etapplopp. Denna kurs innehåller många praktiska moment.
Uppgradering från nivå C till B och A baseras på erfarenhet och en bedömning av duglighet som kommissarie.

För att bli UCI Elite National och UCI International krävs att du deltagit och blivit godkänd på kurs som anordnas av UCI.

Läs intervju med en av SCF kommissarier, Kristofer Nennestam

Se hur en dag kan se ut för en kommissarie i Cycling Canada:

(Film från Kanadensiska Cykelförbundet)