Alla grenar
Förbundet

Var med och skapa världsrekord på Cykelns dag den 3 juni

Onsdagen den 3 juni firas Cykelns dag över hela världen. Dagen är instiftad av FN och syftet är att lyfta cyklingens sociala, ekonomiska och miljömässiga fördelar. Inför detta deltar förbundet i en världsrekordskampanj med syfte att sprida cykelglädje och peppa och inspirera fler till att cykla. SCF är medlem i organisationen Svensk Cykling som arrangerar Cykelns dag i Sverige.

Det går 525 600 minuter på ett år. På Cykelns dag vill vi samla ihop hela Sveriges cykelglädje och med gemensamma krafter cykla minst ett år på en och samma dag. Något liknande har tidigare aldrig gjorts och därför är alla som deltar med och skapar världsrekord. Tiden registrerar var och en på Cykelns dags hemsida. 

I övrigt handlar det inte alls om prestation. Att få vara frisk, inte minst i dessa tider, är en stor källa till glädje. För varje tramptag vi tar, om det så är på väg till jobbet, MTB-slingan eller på äventyr med barnen, så stärker vi vår egen hälsa och bidrar med bättre luft för oss själva och andra. Det är något alla kan glädjas över.

I år satsar Svensk Cykling även stort på sociala medier. Och just nu lägger organisationen ut ut personliga berättelser, tips och
veckovisa tävlingar på Instagram och Facebook. Kriterierna för att delta i tävlingen varierar beroende på priserna.

 

Här kommer du direkt till Cykelns dags Facebooksida.
Här kommer du direkt till Cykelns dags Instagramkonto
Här registrerar du dina cyklade minuter den 3 juni

 

Villkor och regler för Cykelns dags tävlingar i sociala medier

 • Tävlingen organiseras av Svensk Cykling och är inte på något sätt sponsrad, främjad, administrerad av eller förknippad med Facebook eller Instagram.
 • Tävlande måste vara bosatt i Sverige och vara över 18 år.
 • Du som deltar i tävlingen godkänner att vi eventuellt lägger upp ditt namn och tävlingsbidrag på Cykelns dag sociala medier samt cykelnsdag.se
 • I tävlingar som anordnas på Facebook och/eller Instagram av Svensk Cykling, deltar du alltid avgiftsfritt och utan krav på köp.
 • Vinsten/priset kan inte tas ut i kontanter och kan inte heller bytas ut mot annan/andra produkter till ett likvärdigt pris. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.
 • Anställda på Svensk Cykling och deras närstående tillåts inte att delta i Svensk Cyklings tävlingar på sociala medier.
 • Facebookprofilen/Instagramprofilen du tävlar från, måste vara skapad i enighet med respektive plattforms communityregler.
 • Bidrag som kan uppfattas stötande eller kränkande kan komma att tas bort utan förvarning.
 • Din profil på sociala medier måste vara öppen för att Svensk Cykling ska kunna se ditt inskickade bidrag.
 • Vinnare dras slumpmässigt. Beslutet kan inte överklagas, såvida vinnaren inte önskar priset. Då lottas en ny vinnare.
 • Vinnaren utannonseras i den kanal som tävlingen sker från, där vinnaren/vinnarna informeras om vinsten. Inom 7 dagar efter detta ska vinnaren/vinnarna via personligt meddelande uppge kontaktuppgifter, adress samt personnummer för leverans av vinsten. Om inte vinnaren kontaktar Svensk Cykling inom 7 dagar från offentliggörandet av vinnaren har Svensk Cykling rätt att utse en ny vinnare.
 • När du deltar i tävlingarna godkänner du Svensk Cyklings tävlingsregler och villkor.