Alla grenar
Förbundet

Fredrik Kessiakoff väljer att lämna rollen som övergripande förbundskapten för MTB

Efter 7 år som engagerad inom Svenska Cykelförbundet väljer Fredrik Kessiakoff att lämna rollen som MTB’s övergripande förbundskapten. Fredrik avslutade sin egna aktiva tävlingskarriär 2014 och valdes redan året efter in som ledamot i Svenska Cykelförbundets styrelse. Hösten 2019, efter 5 ½ år som styrelseledamot tillträdde han rollen som övergripande förbundskapten för MTB.

”Det är inget enkelt beslut men är kopplat till faktumet att jag vill fokusera på familjen. Vi fick vårt andra barn i augusti och därför väljer jag att kliva av och ge stafettpinnen till någon annan som brinner för att utveckla svensk MTB i rollen som förbundskapten”.

”Jag har byggt upp en struktur med Strategi- och Utvecklingsgrupp samt Uttagningskommitté som jag hoppas får leva vidare och bidra till kontinuitet. Jag vill med detta även passa på att tacka alla som jag jobbat med under dessa år. Allt ifrån styrelseledamöter till kollegorna på kansliet, cyklisterna och ledare. Ingen nämnd – ingen glömd”. avslutar övergripande förbundskapten för MTB, Fredrik Kessiakoff. Fredrik gör sin sista dag som förbundskapten den 31 december 2021.

”Fredrik har lagt ner ett fantastiskt jobb under väldigt många år för Svensk Cykel och varit med och lagt grunden för kommande talanger att utvecklas till framtida världsstjärnor. Fredrik är en mycket bra ambassadör och vi ska försöka hitta andra arbetsuppgifter, som kan attrahera Fredrik i framtiden, men just nu ska Fredrik få fokusera på familjen”. kommenterar Generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet, Leif Karlsson.

Jakten på att hitta en ersättare har redan påbörjats och jobbet kommer att annonseras ut på scf.se inom kort.