Landsväg

Xamera Cup inviger den nationella landsvägssäsongen

Fyra deltävlingar på fyra motorbanor med poäng som får tillgodoräknas i SWE Cup. Där har ni Xamera Cup som inleder landsvägssäsongen i Sviestad, Linköping den 18 april.

Assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall har tillsammans med CK Hymer och Jönköpings Cykelklubb skapat denna nationella serie, som är en påbyggnad av förra årets Xamera Cup. Det stora stora lasset har dragits av Jan Brugård, CK Hymer, säger Alexander Wetterhall som ser fram emot cupen trots rådande begränsningar.

 – Det känns grymt att landsvägssäsongen mot alla odds till sist kan inledas. Samtidigt är det förstås väldigt tråkigt att FHM skjutit upp de utlovande lättnaderna i begränsningsförordningen till 3 maj, vilket gör att inga juniorer kommer finnas med i klasserna under april, liksom andra tävlingsklasser.

Med anledning av beskedet, som kom i början av veckan, ser det i nuläget därför ut som att endast Dam Elit och Herr Elit  kommer inta motorbanorna under den första deltävlingen. Ändrar FHM status så läggs givetvis resterande klasser till.

 – I och med beskedet körs deltävling 2 på Mantorp den 7-8 maj i stället för 1-2 maj, med förhoppning om att lättnaderna har trätt i kraft då, säger Wetterhall.

Nyheter för året är den nya banan, Kinnekulle Ring, samt att totalställningen ger poäng i SWE CUP landsväg.

Utförförlig information om Xamera Cup hittar ni här: http://ckhymer.com/xamera-cup/


Xamera Cup preliminärt schema 2021

18/4 Xamera cup – del 1 Sviestad, CK Hymer, distans: 90 min + 2 varv

7-8/5 Xamera cup – del 2 Mantorp, CK Hymer, distans: 90 min + 2 varv

14/5 Xamera cup – del 3 Axamo, Jönköpings CK, distans: 50 min + 2 varv

15/5 Xamera cup – del 4 Kinnekulle ring, Tre Berg CK, distans: 90 min + 2 varv