Meny
Landsväg

Tuff dag för de svenska landslagscyklisterna på VM

Det blev en dyster VM-dag i Yorkshire, då både damjuniorerna och U23-herrarna hamnade i klungkrascher på respektive linjelopp. U23-cyklisten Emil Lindgren skadades allvarligt vid en av de många klungkrascherna under loppet, och fick föras till sjukhus. Han fick en hel del ytliga skrapsår och tappade medvetandet under en kort stund. Emils föräldrar är med honom på sjukhuset, och det är i nuläget oklart om han fått någon fraktur, men han mår efter omständigheterna okej.

Även damjuniorernas linjelopp slutade med en krasch som stoppade Julia Borgström och Wilma Olaussons medaljchanser. Båda två utförde ett enastående lopp och låg positionerade längst fram i tätklungan under hela loppet, med medaljchans inom räckhåll. Precis på upploppet, några hundra meter från mål, kraschade klungan och loppet var kört för de båda damjuniorerna som inte hade en chans att komma undan massan av cyklister som slog i backen. Båda klarade sig utan allvarligare skador.

Även herrarna (U23) körde bra under fredagens linjelopp och låg med tätklungan ända till kraschen. Förbundskapten Lucas Persson förutspådde redan första VM-dagen att de smala vägarna i Yorkshire skulle bli ett problem, men tycker att fredagen blev i tuffaste laget.

– Det är regnigt och det är smalt, så det gäller att man kommer rakt in i kurvorna. Men alla presterade riktigt, riktigt, bra idag. Det blev en tuff dag men det är också en del av sporten.

Emil Lindgren fördes till sjukhus efter dagens krasch på herrarnas (U23) linjelopp. Han mår efter omständigheterna bra.

Läs mer om dramerna på den officiella hemsida

Resultat från U23 linjelopp

Resultat från damjuniorernas linjelopp