Alla grenar
Landsväg

Trippelt svenskt på pallen på andra etappen av Tour of Uppsala

Den andra etappen av Tour of Uppsala blev till en helsvensk uppgörelse. Det svenska landslaget hade järnkoll sista kilometerna, fick nöja sig med platserna två och tre på pallen – men svensk seger ändå. Hanna Nilsson, som kör för sitt stall WNT Pro Cycling Team, vann klart.

Om Nathalie Eklund sattes i en bra position inför första etappens spurt där hon var trea så tog hon mycket ansvar själv när tätklungan vände uppför Pollacksbacken och vände tillbaka mot Uppsala slott.

Nu hittade Hanna Nilsson det rätta tillfället för en långspurt och hade mycket väl kunnat får en eller annan sekund i stället för samma tid som starka spurtaren Nathalie Eklund som har platssiffra tre och två efter två etapper av Tour of Uppsala.

Med italiensk, norskt och danskt på platserna fyra till sex var det ändå starkt att Eklund och Clara Lundmark såg till att göra pallen helsvensk. Dessutom är svenska landslaget i delad ledning i den superjämna lagtävlingen; samma tid som Team Coop Hitec Products. Bra kört!

Topptrion på andra etappen

  1. Hanna Nilsson, WNT Pro Cycling Team 3.39.28
  2. Nathalie Eklund, Sverige +0
  3. Clara Lundmark, Sverige +0

I poängtävlingen leder Nathalie Eklund, som från och med segerraden i Portugals tour har visat fin form, med italienskan Lara Vieceli på samma poäng. De norska cyklisterna Stine Borgli (norska landslaget) och Mari Hole Mohr (Team Coop Hitec Products) är de enda som ska kunna utmana. Slagläge för Eklund i både poängtävlingen och totalen!

Totalställningen inför avslutande etappen

  1. Mari Hole Mohr
  2. Nathalie Eklund +0.03
  3. Hanna Nilsson +0.03
  4. Stine Borgli +0.07
  5. Clara Lundmark +0.09

Text och foto: SCF