Landsväg

Stina Kagevi tog silver i EM-tempot – när båda svenskarna var topp tio

Snacka om grym inledning på Europamästerskapen i nederländska Drenthe för det svenska landsvägslaget. Stina Kagevi klippte till med ett EM-silver! Bra tempolopp även av den andra svensken i loppet, Ella Wahlström, som var nia.

”Vi har fått en jävla fin start på detta mästerskap! Både Stinas silverpeng och Ellas niondeplats är riktigt fina lopp.”

Det säger assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall spontant efter prisutdelningen för damjuniorernas EM-tempolopp.

Stina Kagevi och Ella Wahlström, som båda kör landsväg för Motala AIF CK,  kom direkt från ett från ett stenhårt Nations Cup-etapplopp i Nederländerna. Den tuffa uppladdningen visade sig räcka till två topp tio-placeringar i DJ-tempoloppet.

Stina hade tio sekunder till närmaste cyklist bakåt och ungefär samma 23 upp till segrande italienskan Federica Venturelli.

Kagevi hade 46,14 i snitthastighet på de två milens tempoåkning. En imponerande siffra.

EM tempo damjunior

  • 1 Federica Venturelli, Italien 26.23,87
  • 2 Stina Kagevi, Sverige +0.23,36
  • 3 Hannah Kunz, Tyskland +0.32,99
  • 9 Ella Wahlström, Sverige +1.38.91

Alla resultat i damjuniorernas tempolopp här!

Stina Kagevi började tävla en del på landsväg först 2022, dubblerar fortfarande med MTB men går verkligen från klarhet till klarhet. I slutet av VM-linjeloppet hade hon en riktigt bra placering på gång innan en krasch i kurva och cykelbyte.

Hon har bland annat på SM i Björklinge visat att det går fort även på tempohojen, vilket alltså visade sig räcka ända till EM-silver denna onsdagsförmiddag i Drenthe.

Under onsdagseftermiddagen kör U23-herrarna Jakob Söderqvist – går ut med startnummer fem där ettan avslutar fältet – och Edvin Lovidius sitt EM-tempo. Söderqvist var sjua på U23-VM – ny chans till bra svenska EM-placeringar.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.