Landsväg

SCF inför ett virtuellt SM på Zwift!


Den nationella tävlingskalendern utökas med ytterligare ett svenskt mästerskap på landsväg, Zwift-SM den 24 februari 2019 – ett virtuellt SM, presenterat av Svenska Cykelförbundet på Zwift.com. Om drygt tre veckor kan alltså alla som kör träningspass med den digitala plattformen göra upp om mästerskapsmedaljer och tävla mot Sveriges elit- och proffscyklister från det egna vardagsrummet. Den svenska mästaren som utses får bära den officiella, virtuella mästartröjan i alla tävlingar på Zwift de kommande 12 månaderna.

Svenska mästerskapen på Zwift är öppen för alla som har Zwift-konto och som innehar SCF tävlingslicens. Män och kvinnor, oavsett ålder deltar på samma villkor, samma bana och samma distans. Här spelar det ingen roll om du är proffs, halvproffs, amatör, har elit, master, junior eller baslicens – alla är välkomna! Tävlingsklasserna är två – Open Men (Grupp A) och Open Women (Grupp B).

Information om tävlingsbanan

World: Watopia
Route: Watopia Figure 8
Lap distance: 29.6 km
Elevation gain: 234 m
Laps: 2
Total Distance: 59.2 km

Nationella tävlingsregler för Zwift-SM

Det här behöver du för att vara med på Zwift-SM den 24 februari, kl. 10.00

  • Klubbtillhörighet och giltig tävlingslicens (beställs via swecyclingonline.se)
  • Du följer de regler som gäller för att inneha SCF tävlingslicens.
  • Du behöver godkänna de villkor som krävs av Zwift för att inneha ett Zwift-konto. Läs mer här:
  • Tempocykel ej tillåten i mästerskapet.

Resultaten
Det preliminära resultatet kommer att visas på din skärm vid målgången och vara synligt i cirka 30 sekunder, men klicka du på skärmen ligger din tid att kvar längre. Resultaten som visas på www.zwiftpower.com kommer att vara preliminära fram till dess att alla tävlingsdeltagare har blivit verifierade och licenskontrollen har genomförts. Förhoppningen är att de slutgiltiga resultaten kommer kunna publiceras senast den 31 mars.

Pris
Det finns bara ett pris – äran att bära den nationella mästartröjan under ett år, fram till nästa Zwift-SM.

Läs mer och anmäl dig till Zwift-SM!
Söndag, 24 februari klockan 10.00
https://zwift.com/events/view/142173