Meny
Landsväg

Nathalie Eklund vann Tour of Uppsala och seger i lagtävlingen

Nathalie Eklund har haft ett härligt tryck i pedalerna under de inledande två etapperna av Tour of Uppsala. Det var väldigt logiskt att Eklund vann både sista etappen och totalen och tog sin andra etapploppsseger den här säsongen efter en mycket fin svensk laginsats.

Det var i Tour of Portugal som allt lossnade den här säsongen. Nathalie Eklund lyckades då med konststycket att vinna alla fyra etapperna. På vägarna kring Uppsala och under torsdagens GP-lopp inne i den anrika studentstaden var platssiffran 3-2-1 på de tre etapperna.

”Riktigt bra utfall av loppet för vår del när Nathalie Eklund kan vinna loppet och Clara Lundmark komma två på sista etappen, vilket gör att det bär räcka till totalseger”, sa assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall direkt efter målgång.

Laginsatsen var utmärkt.

”Det var ett ganska attackfyllt lopp och det fortsatte in på sista varvet, men tjejerna lyckades täppa alla luckorna. Och när inte bara Nathalie lyckades vinna spurten utan Clara slutade tvåa så blockerade hon de bonussekunder som norskorna var ute efter. SNYGGT”, säger en mycket belåten Wetterhall.

Laginsatsen gav en bonus som blev klart först vid prisutdelningen.

”Vi vinner inte bara totalen via Nathalie utan även lagtävlingen, vilket är sjukt kul. Så jäkla bra kört”, säger Wetterhall.

Pallen på den avslutande etappen

 1. Nathalie Eklund, Sverige
 2. Clara Lundmark, Sverige +0
 3. Laura Vainionpää, Finland +0

Så slutade Tour of Uppsala

 1. Nathalie Eklund, Sverige
 2. Mari Hole Mohr, Team Coop Hitec +0.04
 3. Stine Borgli, Norge +0.04
 4. Clara Lundmark, Sverige +0.10
 5. Hanna Nilsson, Ceratizit – WNT Pro Cycling team +0.10

Poängtävlingen

 1. Stine Borgli, Norge 29
 2. Nathalie Eklund, Sverige 27
 3. Mari Hole Mohr, Team Coop Hitec 25

Alla resultat i Tour of Uppsala HÄR!

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: SCF och privat