Landsväg

Masters, para och ungdom kör SM på Arlanda – lösning för elit dröjer

Den 14-15 augusti arrangeras linje-SM för masters- para- och ungdomsklasserna, samt SM kortdistans på Arlanda testtrack i stället för i centrala Uppsala som tänkt. Detta efter att länsstyrelsen avslagit Upsala CK:s ansökan att arrangera Landsvägs-SM i centrala Uppsala 14-15 augusti och 22-23 augusti.

Upsala CK står dock kvar som arrangör till dessa coronaanpassade mästerskap på Arlanda som inleds fredagen den 14 augusti med linje-SM för masterklasserna. Lördagen körs ungdoms-SM och para, samt SM kortdistans där även elit- och juniorklasserna kör.

Det krävdes inget tillstånd för att arrangera linjemästerskapen på Arlanda testtrack 2 som lyckligtvis även var obokad den 14-15 augusti. Göran Mattsson, tävlingsansvarig för Upsala CK, är nöjd att man kunde hitta en snabb lösning för masters-och ungdomsklasserna.
Vart och när elit- och juniorklasserna kan köra Landsvägs-SM är i nuläget inte spikad. Men både SCF och Upsala CK jobbar skyndsamt för en lösning.

– Arlanda är lättarbetat mot att vara inne i stan och vi är glada över att kunna få till ett linje-SM under rådande omständigheter, säger Göran Mattsson.

Regeringens förbud mot sammankomster med över 50 personer kvarstår. Därför kommer Upsala CK tillämpa först-till-kvarnen-principen. Anmälningarna till SM-tävlingarna helgen den 14-15 augusti öppnar på lördag den 1 augusti klockan 10.00 via sportstiming. Där kommer även den officiella inbjudan till tävlingarna läggas ut. De femtio första anmälda i de olika klasserna är garanterade en startplats.https://www.sportstiming.se/event/7804

Ett PM med corona-anpassade riktlinjer kommer också läggas ut på sportstiming efter att ordinarie anmälningstid gått ut och arrangören vet hur många startande som anmälts till varje klass. Deltagarna ombeds ta del av den informationen.

Då max 50 deltagare får befinna sig på tävlingsbanan samtidigt är det i nuläget inte fastslaget hur långa distanser de olika klasserna kommer. Men Göran Mattsson tror inte att någon klass kan köra mer än 25-30 varv på den 2,4 kilometer långa banan

Sportstiming Svenska Mästerskap Landsväg Linje