Meny
Landsväg

Linje-SM i Båstad 28/6-1/7

Nu är allt klart för linje-SM som även i år går i Båstad och arrangeras av CK Bure. Den 28 juni – 1 juli kör Elit, junior, masters och undgomar svenska mästerskapen i de vackra omgivningarna runt Båstad.

Här finns uppdaterad information, startlistor och resultat.

Damseniorernas linjelopp är först ut at livestreamas. På lördag den 29 juni med preliminär starttid kl. 12.30. Herrarnas lopp sänds på söndag, 30 juni med start kl 12:00.

Start och målområdet ligger centralt i Båstad och besökarna kan förutom att heja fram sveriges bästa cyklister aktivera sig på eventområdet där det bland annat finns pumptrack, utställning och servering.

– Vi är stolta och glada över att stå som värddestination för SM Linje ytterligare ett år. Nu har vi blivit varma i kläderna och ser fram emot att kunna bjuda såväl deltagare som publik på en häftig upplevelse berättar Annika Borgelin, projektledare på Båstad Turism och Näringsliv. 

Cykelklubben Bure som är tävlingsarrangör gör ett fantastiskt arbete och vi har hittat ett fint samarbete för att skapa en riktigt bra tävling för sveriges elitcyklister, fortsätter Borgelin.

Nu står det även klart att bansträckningen blir densamma som förra året. Den startar centralt i Båstad på kullersten för att sedan ta cyklisterna upp för den berömda ”Tarrabacken” upp på Hallandsåsen. På höjden väntar långa slingrande landsvägar mellan odlingsfält innan man viker av ner mot Norrvikens trädgårdar och Båstad igen.

– Vi ser fram emot att komma tillbaka till Båstad och uppleva de fina banorna igen, säger Leif Karlsson, Svenska Cykelförbundets generalsekreterare. 

Tävlingarna kommer att livesändas via förbundets kanal på solidsport.se/scf

Efter linje-SM i Båstad fortsätter mästerskapsfesten till Malmö där SM kortdistans, genomförs för dam/herr elit den 2 juli. Dagen innan, den 1 juli kör vi även paracykel-SM i handbike på samma bana. Läs mer på SM-veckan. 

Program för Linje-SM i Båstad

Fredag 28 juni
Masters

Lördag 29 juni
Herr Junior
Dam Senior

Söndag 30 juni
Dam Junior
Herr Senior
Ungdom (stafett 3-mannalag med sammanlagd ålder av max 41 år).

Måndag 1 juli
Ungdomsklasser (P/F 10-12, P/F13-14, P/F15-16)

PM och resultat publiceras i swecyclingonline (Tävlingskalendern)