Meny
Landsväg

Julia Borgström har tagit över vita ungdomströjan i Tour de France!

Julia Borgström, 21 år, har tagit över den vita ledartröjan i ungdomstävlingen i damernas Tour de France! Hon var 20:e på sjätte etappen, har vita med 14 sekunders marginal med två etapper kvar, varav lördagens bergsetapp är rejält tuff.

”En dröm som blir sann! Fantastiskt. Det var definitivt målet för dagen och hela laget gick det det”, säger Julia Borgström i Eurosports sändning.

Hon och det unga laget i AG Insurance NXTG, som kommer göra allt för att behålla tröjan, ställs nu inför en extremt tuff uppgift under lördagen. Detta inte minst med tanke på att Julia kraschade i torsdags och gick tömde ut ännu mera krafter under fredagen.

Nu kommer det sannolikt vara trötta ben hos alla som kämpar om vita så här sent in i Touren…

”Jag har aldrig kört i de här bergen tidigare så det kommer bli en utmaning, men jag kommer att gå för det”, säger Julia Borgström.

Marginalen ner till tidigare ledaren, Julie de Wilde från Belgien, är 14 sekunder. Trean Mischa Bredewold, Nederländerna, är 1,35 bakom.

I det stora sammandraget avancerade svenskan två placeringar upp till 23:e plats. Leder gör fortfarande den extremt meriterade veteranen Marianne Vos.

Text: Tomas Larsson/SCF
Arkivbild: Bastien Gason/AG Insurance NXTG