Landsväg

Digitala utbildningen Tävlingsledare landsväg har öppnat – anmäl er här!

Nu har vi även öppnat vår utbildning för Tävlingsledare landsväg på vår helt nya digitala utbildningsplattform!

Den är till för dig som ska ha rollen som tävlingsledare inom er förening under landsvägstävlingar. Utbildningen ska ge dig en inblick i de olika delar du som tävlingsledare behöver ha vetskap om för att arrangera en tävling.

Vi går bland annat igenom olika typer av tävlingar, hur man planerar en tävling, hur man budgeterar, exakt vilka regler som gäller, hur start- och målplatsen ska se ut i grunden, banmarkering, ceremonier, antidoping samt uppföljning av landsvägstävlingen.

Vi har fått frågor om hur långt tid som tävlingsledarkurserna tar och om man kan räkna med återstartsstöd. Tidsåtgången är individuell och man studerar i sin egen takt, men tänk runt åtta timmar i normal takt.

Ni som går tävlingsledarutbildningen 2022 kan efteråt, via er förening, söka återstartsstöd för hela kursavgiften. Så passa på och gå den digitala utbildningen nu!

 

Färdigutbildade Tävlingsledare MTB  – en digital utbildning som fortsätter

Samtidigt börjar det glädjande nog droppa in färdigutbildade kursdeltagare från Tävlingsledare MTB  – fast vi bara har haft kursen öppen i drygt två veckor. Pionjär att bli klar allra först var Henrik Grunander från Göteborgs Stigcyklister.

 

Snart dags för Tävlingsledare övriga grenar och sedan ungdomsledare!

Svenska Cykelförbundet och House of Minds jobbar just nu intensivt med digitalisering av föreningens viktiga kursutbud för tävlingsledare och ungdomsledare.

Den närmast kommande digitala utbildningen är i tur och ordning  tävlingsledare övriga av SCF:s cykelgrenar och därefter ungdomsledarutbildningen.

Text och foto: SCF