Meny
Landsväg

Caroline Andersson är ny i svenska laget när Jenny Rissveds missar VM

Det blir tyvärr inget VM i landsväg heller för Jenny Rissveds på grund av en förkylning som inte ger med sig tillräckligt snabbt. Förbundskaptenerna Lucas Persson och Alexander Wetterhall har då valt att bredda damernas VM-lag till Australien med 21-åriga Caroline Andersson.

Först försvann duktiga spurtaren Emilia Fahlin, som går med gipsad hand de närmaste veckorna. Sedan kom så det tråkiga beskedet från Jenny Rissveds att hon inte kommer kunna åka med till VM i Wollongong.

Jenny Rissveds missar VM i Australien på grund av sin sega förkylning.

”Ja, Jenny Rissveds tackar nej till VM på grund av en förkylning som inte ger med sig. Hon är fortfarande förkyld och kommer tyvärr inte kunna köra VM”, säger huvudansvarige förbundskaptenen Lucas Persson.

Han tycker givetvis att det är väldigt tråkigt att tappa både Emilia Fahlin och Jenny Rissveds men säger också att inte minst Julia Borgström men också Nathalie Eklund och Hanna Nilsson kommer från bra säsonger.

Caroline Andersson är sist in in det svenska VM-laget.

Sedan tillkommer alltså Caroline Andersson, som till vardags håller till i Team Coop – Hitec Products. Caroline Andersson var sexa på linjeloppet på SM i Uppsala, gjorde ett stabilt Tour of Uppsala och körde sedan in på plats 49 Vårgårdas WWT-lopp.

”Det är en ung, lovande cyklist som får chansen och lite är med för att se och lära men också för att se hur långt det räcker i U23-klassen.”, säger Lucas Persson.

Det nya upplägget med U23-cyklister och seniorelit i samlad start gör positionssäkra Julia Borgström ännu mera intressant i VM-linjeloppet.

VM-laget damer elit

  • Julia Borgström (även U23)
  • Nathalie Eklund 
  • Hanna Nilsson
  • Caroline Andersson (även U23)

På herrsidan var det sedan tidigare klart med FDJ-proffset Tobias Ludvigsson. Sedan hade den svenska lagledningen dels hoppet om ytterligare en herrplats och dels att Lucas Eriksson som kör i danska Riwal skulle tacka ja till den.

”Vi har fått en plats till och erbjudit Lucas Eriksson den. Men Lucas har tackat nej till en VM-plats”, säger Lucas Persson.

Den långa resan var ett skäl som förbundskaptenen fick. Här kallas ingen reserv in så därmed är det fortsatt ett svenskt enmanslandslag i herrarnas VM-linjelopp.

Bröderna Lucas och Jacob Eriksson samt Tobias Ludvigsson dominerade i SM-linjeloppet. Men till VM blir Ludvigsson ensam då Lucas Eriksson har tackat nej.

VM-laget herrar elit

  • Tobias Ludvigsson

Teamet runt VM-laget

  • Ledare: Förbundskaptenen Lucas Persson och assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall.
  • Massörer: Karin Lindblom och Jonas Olsson.
  • Mekaniker: Simon Spiesz.

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare tävla internationellt och få värdefulla nya erfarenheter. Kolla gärna in företagen och deras erbjudanden nedan!