Meny
Landsväg

Stina Kagevi avslutade fint svenskt EM med en 33:e plats i linjeloppet

Landsvägs-EM avslutades för svensk del med damjuniornas linjelopp över 68,2 kilometer, direkt in på den tuffa varvbanan med Vamberg. Stina Kagevi på plats 33 och Ella Wahlström 70:e bland 95 startande.

Båda var i rejält bra form vid EM-tempot efter ett tufft etapplopp just i Nederländerna i onsdags och hade nu fått vänta till sista EM-dagen för att göra sitt linjelopp.

”De krigade på bra. Ja, de gör det bra åkmässigt. De hade lite problem med positioneringen och Stina var inblandad i en liten krasch, men jag tycker att hon kommer tillbaka riktigt bra efter den och går i mål som 33:a bara 25 sekunder från tät”, säger assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall.

Betänk att Stina Kagevi kom hem från VM i både landsväg och MTB med en fraktur i handleden så framstår potentialen rätt tydligt för MTB-cyklisten som förra året testade landsväg. Ella Wahlström har en fin andra del av säsongen och en niondeplats i EM-tempot är rejält bra.

EM linjelopp damjunior 68,2 kilometer

  • 1 Fleur Moors, Belgien 1.59.45
  • 2 Federica Venturelli, Italien +0.03
  • 3 Léane Tabu, Frankrike +0.03
  • 33 Stina Kagevi, Sverige +0.25
  • 70 Ella Wahlström, Sverige +1.41

Det var lika med Sveriges sista insats i ett EM som hade påfallande många goda insatser med just Stina Kagevis silver på damjuniorernas tempolopp som allra roligast.

Laporte segrade i herrelitens linjelopp

EM-tävlingarna avslutades med en prestigekamp mellan Belgien och Nederländerna i herrelitens linjelopp – där fransmannen Christophe Laporte segrade. Belgaren Wout van Aert fick, liksom på VM, nöja sig med silver.

Norrmannen Rasmus Tiller bästa nordiska cyklist på sjätte plats, närmast före dansken Mads Pedersen. Bröderna Lucas och Jacob Eriksson var uttagna i en svensk trupp men upptagna med sitt schweiziska team.

Text och foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.