Landsväg

Mika vann efter lång soloutbrytning och bara Motala topp tre i herrar A

Den tredje deltävlingen av SWE Cup med den nya ABC-modellen har avgjorts i form av Giro Himledalen. Med lilla Skällinge By utanför Varberg som nav för looparna blev det spurtuppgörelser både i herrarnas A- och B-klass som förstaårssenioren Paul Greijus och spurtstarke junioren Linus Larsson tog medan Mika Söderström gick hem med en lång soloutbrytning i damer A.

Assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall fanns med i en av följebilarna och rapporterar enligt följande:

”I Herrar A var starten av loppet relativt lugn, men intensiteten ökade. Det förekom enstaka attacker och utbrytningar, bland annat av Isak Magnusson från IBT (danska Team IBT-Tripeak, vår anmärkning) men blev infångad på det sista varvet så det blev samlad klunga mot slutet. Och i stället blev det Motala dominerade finalen och prickade in hela topp tre med Paul Greijus som vinnare! Hugo Forssell från CK Hymer tog fjärdeplatsen.”

I damernas A-klass fanns Julia Borgström, som till vardags kör för proffsteamet AG Insurance – Soudal, med på start. Men segern skulle gå till Mika Söderström som nyligen landslagsdebuterade när det gäller landsvägscykling.

”Mika gjorde sitt avgörande ryck vid utgången av det andra varvet 60-kilometersvarvet. Hon ryckte solo och lyckades hålla ledningen ända till mål, vilket gav henne en klar seger med över sex minuters marginal. Julia Borgström vann duellen om andraplatsen mellan henne och med Maja Johansson, som blev trea”, rapporterar Wetterhall.

Bra tävlingar även i B-klassen efter tyvärr en krasch med ambulanshämtning för en cyklist. Wetterhall berättar om slutfasen av loppet där de flesta av landets bästa juniorer var inblandade i slutdramatiken:

”Vi hade länge Emil Rydholm från Jönköpings CK loss solo, men så blev det ändå en klungspurt med en mindre grupp om segern. Där var det Linus Larsson som var bäst för dagen och vann före Gustav Magnusson och CK Hymers Gustav Nystrand.”

Herrar A

 • 1 Paul Greijus, Motala AIF Serneke Allebike 4.19.22
 • 2 Lukas Vernersson, Motala AIF Serneke Allebike +0
 • 3 Fredrik Johansson, Motala AIF Serneke Allebike +0

Damer A

 • 1 Mika Söderström, Stockholm CK 3.29.11
 • 2 Julia Borgström, AG Insurance – Soudal +6.45
 • 3 Maja Johansson, Stockholm CK +6.45

Herrar B

 • 1 Linus Larsson, Staffanstorp CK 2.55.48
 • 2 Gustav Magnusson, Jönköpings CK +0
 • 3 Gustav Nystrand, CK Hymer +0.01

I damernas B-klass segrade Julia Lindström från Åstorp medan Albin Karlsson, Ringmurens CK, vann i herrar C.

Damer B

 • 1 Julia Lindström, Åstorps CK
 • 2 Linda Tufvesson, Borlänge CK

Herrar C

 • 1 Albin Karlsson, Ringmurens CK
 • 2 Oskar Åström, Borlänge CK
 • 3 Gustav Grip, Södertälje CK

Alla resultat från Giro Himledalen.

Jämnt i SWE Cup, så är ställningen efter tre deltävlingar.

* * *

Hjalmar Klyver tillbaka överst på pallen.  Foto: Team IBT – Tripeak 

Hjalmar Klyver var tillbaka som segrare i Bureloppet

Arrangörerna till Giro Himladalen tog till i år över Bureloppet, som avgjordes på lördagen. Riktigt kul att se vilken fin form Hjalmar Klyver var i där. Trosacyklisten som kör för danska Team IBT – Tripeak var ju med om en otäck vurpa på Linje-SM i Tierp efter att dagarna innan varit trea på tempo-SM.

Det var ambulanshelikopter till Uppsala och en rätt tuff väg tillbaka. Nu vann han spurten över närmast CK Hymer-cyklisten Marcus Wehlin från och Niklas Jagerstål från Motala AIF Serneke Allebike.

Text: SCF
Foto: SCF där ej annat anges


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.