Landsväg

Först sanering av olja på banan och sedan liten skräll i herrarnas A-klass

Det blev en tuff andra deltävling i SWE Cup ABC på landsväg för arrangörerna. På morgonen innan Lyngbyloppet skulle starta uppdagades att någon hade hällt ut hydralolja i en kurva. Starkt att lyckas ordna riktigt bra tävlingar ändå. Medarrangören CK Ringens Johan Lindvall skrällde lite när han tog hem spurten i herrarnas A-klass. 

Sofie Rosencrantz som kör för CK Öresund är en rutinerad cyklist med vass spurt och hon vann damernas A-klass, närmast före Nora Nyman, IK Trasten. Trea var Tilina Levin från Örestadscyklisterna.

Det var en del danska cyklister på plats men när det skulle spurtas i herrarnas A-klass var det svenskt topp fem. CK Hymers vassa avslutare Hugo Forssell blev precis slagen av nämnde Johan Lindvall. Trea var Motalas Jonathan Ahlsson, som har kört bra i vår. Därefter U23-landslagsmannen Carl Kagevi som håller en jämn och hög nivå, inte minst sedan i höstas. Han var bäst av Team IBT – Tripeaks cyklister.

I herrarnas B-klass var det tre juniorlandslagscyklister på podiet. Starka spurtaren Linus Larsson från arrangörsklubben Staffanstorp CK segrade före Jönköpings Gustav Magnusson och Teodor De Luca från CK Ringen.

I damer B efterlyser vi fortsatt fler deltagare, här segrade Linda Tufvesson som kör för Borlänge CK.

I herrarnas C-klass var det Otto Bjornberg, Rocket Racing Sweden, som segrade före den lettiska cyklisten Nikita Tolockovs och Sebastian Grass från CK Lunedi, som också var medarrangör.

Upptakten till tävlingarna var allt annat än rolig. Polis tillkallades på grund av säkerheten på banan och misstänkt sabotage. Arrangörerna fick lägga ner ett stort arbete redan innan tävlingarna på grund av att det hittades hydralolja i en kurva.

Arrangören fick hjälpa till väldigt mycket där och sopa ut spån som sög upp det mesta av oljan. Två timmar blev det förskjutet.

”Men arrangören räddade upp det riktigt bra. De fick korta ner varven lite på de första klasserna och köra samstart där också, så det blev det faktiskt bra cykeltävlingar till sist. Det var kul. Lite roligt också att Johan Lindvall från CK Ringen, som har varit med lite bakom kulisserna för att arrangera den här cykeltävlingen, överraskade lite i herrklassen” säger förbundskaptenen Lucas Persson, tillika tävlingsansvarig för landsväg.

I totalen är det Carl Kagevi före Jonathan Ahlsson i herrar A, Sofie Rosencrantz och Mika Söderström, som var upptagen med Gracia Orlová tour i Tjeckien, har vunnit var sitt lopp i damer A vilket räcker till ledning där. I herrarnas B är det Linus Larsson i topp före Gustav Magnusson.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners.