Meny
Landsväg

Emilia Fahlin var loss solo och slutade 14:e i EM-linjeloppet

Emilia Fahlin och Hanna Nilsson satte verkligen färg på damelitens linjelopp över 129,6 kilometer under de sista EM-dagarna. Fahlin slutade så bra som 14:e fast det blev stolpe ut i hennes soloutbrytning. 

Det var två nya starka svenska lopp under lördagen på EM i nederländska Drenthe. Emilia Fahlin på plats 14 i stenhård kubbning om linjemedaljerna i damelit.

Det skilde halvminuten upp till den väntade kampen om medaljerna mellan segrande hemmalaget och utmanande belgiska megastjärna Lotte Kopecky. Nederländernas Mischa Bredewold var starkast i avslutningen. Andra svenskan Hanna Nilsson på 45:e plats.

”Ja, Hanna Nilsson fanns med i en del tidiga försök och så blev Emilia Fahlin loss solo. Hon hade ungefär halvminuten och hoppades självklart att få sällskap. När de hade kommit in från den platta första delen till första varvningen på det tuffa varvet och ingen kom valde hon att vänta in klungan”, förklarar förbundskaptenen Lucas Persson.

Ingen vill ha med sig spurtaren Fahlin i en utbrytning och det var för tidigt för de stora favoriterna att börja röra på sig. Emilia slet ont i Vamberg.

”Men hon hittade ändå krafter till en fjortondeplats vilket var starkt. Glädjande aktiv körning och bra insatser av båda svenska damerna under detta EM-linjelopp”, säger Lucas Persson.

EM linjelopp damelit 129,6 kilometer

  • 1 Mischa Bredewold, Nederländerna 03.04.12
  • 2 Lorena Wiebes, Nederländerna +0.04
  • 3 Lotte Kopecky, Belgien +0.04
  • 14 Emilia Fahlin, Sverige +0.35
  • 45 Hanna Nilsson, Sverige +2.13

Alla resultat från EM hittar ni här!

Text och foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.