Landsväg

Dags för ny svensk sextett att ta sig an Junior Nations cup-etapplopp

Under tisdagen inleds resan till Trofeo Saarland för en sextett svenska herrjuniorer. Det tuffa loppet med fem etapper över fyra dagar inklusive både tempo- och linjelopp på lördagen körs 8–11 juni.

”Detta år körs tempoloppet på ett flygfält, vilket är nytt och ger ett snabbt lopp på en snabb och fin bana”, inflikar förbundskaptenen Lucas Persson.

Trofeo Saarland ingår i Junior Nations cup och då vet man att konkurrensen är bra.

”Men det är ett etapplopp där vi har kört bra tidigare ett par gånger.. Minns exempel att Hjalmar Klyver var tvåa på en etapp och Edvin Lovidius trea Trofeo Saarland. Vi får se hur bra det oss passar den här gången. Nu har alla varit med om det här en gång tidigare så det ska bli intressant att se hur långt det räcker. Det är ett bra gäng”, säger Lucas Persson.

På måndagskvällen rapporterade förbundskapten Lucas Persson att Alfred Oldin blivit sjuk efter söndagens SWE Cup-lopp då han var bästa junior. Oldin ersätts av klubbkompisen Oskar Marvig, som också körde bra på Nationaldagsloppet.

Svenska laget i Trofeo Saarland

  • Gustav Magnusson, Jönköping CK
  • Oskar Marvig, Jönköping CK
  • Paul Greijus, Länna Sport CK
  • Ivan Åström, Borlänge CK
  • Gabriel Kilh, Borlänge CK
  • Linus Larsson, Staffanstorp CK

Det ska noteras att duktige XC-cyklisten Paul Greijus som kraschade rätt illa på Paris Roubaix Juniors är tillbaka i landslaget.

Förutom coachen Lucas Persson består det svenska teamet av de bägge mekanikerna Mattias Israelsson och Fabian Birgersson.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.