Landsväg

Mika och Ebba får chansen i Tjeckien efter starka SWE Cup-lopp

När truppen till ett av de roligaste etapploppen för svensk del de senaste åren, Gracia Orlová tour i Tjeckien, presenteras finns ettan och tvåan i damernas SWE Cup på Kinnekulle med i laget. Det handlar om två intressanta cyklister: Mika Söderström och Ebba Granqvist. Den unga kvartetten Karin Söderqvist, Anna Söderqvist, Ella Wahlström och Tilde Hammarström var klar redan innan helgen.

En öppen plats inför SWE Cup-helgen på Kinnekulle blev två då förhandsuttagna Hanna Nilsson nu är sjuk och inte kan köra Gracia. Det fanns helt enkelt två cyklister i damernas A-klass på SWE Cup #1 som visade egenskaper som gjorde att de blev uttagna.

Förra säsongen hade Sverige ett favorittippat lag som också  levererade i form av Jenny Rissveds som vann. Emilia Fahlin jobbade hårt för laget och var även trea i totalen själv på köpet.

”Förra året var det kul att följa Jenny som ville testa landsväg. Ett OS-år har vi all förståelse för att hon inte kör landsväg. Sedan passade inte loppet in i planeringen för cyklister som Emilia Fahlin, Caroline Andersson eller Julia Borgström”, säger förbundskaptenen Lucas Persson, förbundskapten landsväg.

”Vi har fått tänka om litegrann. Men har Karin Söderqvist; en framtidscyklist som vi tro på och kör för initialt denna gång.”

Anna Söderqvist är också en spännande andraårs damjunior.

”Så när damjuniorerna fick sitt första internationella lopp inställt ville vi gärna testa Anna i detta lopp i stället. Ella Wahlström gör första året som senior och känns också spännande att testa på det här”, säger Lucas Persson.

Mika Söderström, som kommer från friidrotten, och är en världsstjärna i E-cycling, gör landslagsdebut på landsväg.

”Mika har varit sugen tidigare på att testa på att köra i landslaget. Hon är väldigt stark vilket hon har visat i E-cycling, men har inte kört så mycket landsväg på den här nivån – så det ska bli väldigt intressant att se henne testa på det här. Samma sak med Ebba. Visst, vi kör ett ungt lag i år men det finns intressanta cyklister med. Vi skulle kunna gå hem med en topp tre-placeringen efter ett tidigt bryt eller en topp fem i totalen genom Karin Söderqvist.  Klarar vi sådana mål är jag helt klart nöjd efteråt.”

Svenska laget till Gracia Orlová tour

  • Karin Söderqvist
  • Anna Söderqvist
  • Mika Söderström
  • Ebba Granqvist
  • Ella Wahlström
  • Tilde Hammarström

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.