Landsväg

Anmälan till tempo-SM och SM i linjelopp i Linköping har öppnat nu

CK Hymers planering inför cykel-SM i Linköping 2024 går nu in i skarpt läge. Anmälan är öppnad och sker via Sportstiming, se nedan! Arbetet med banor och kringområden pågår för fullt. I Västerlösa där tempoloppen körs så är tävlingscentrum förlagt till idrottsplatsens lokaler och för linjeloppen med start och mål i Vallastaden är området kring idrottsarenan Campus Valla händelsernas centrum.

Tempobanan i Västerlösa där man kör måndag och tisdag, 17 och 18 juni, har fått några förändringar sett till ursprungsplanen, på den långa banan så är den första biten österut fram till vändpunkten innan Rappestad något förändrad.

”Vi gjorde en förändring där i samråd med Trafikverket för att få till en säkrare bana, och det tycker jag vi har lyckats med”, säger tävlingsledare Marcus Carlsson.

Delen västerut efter att ha passerat Västerlösa igen, mot Nederlösa är oförändrad sett till den första planen. Start och mål för tempoloppen är i anslutning till Västerlösa GoiF:s idrottsplats och där kommer tävlingscentrum finnas med omklädningsrum, tävlingsledning, pressrum och servering.

”Det är glädjande att vi fått så mycket positiv respons från bygden i och kring Västerlösa. Föreningar, företag, lantbrukare och de boende har varit mycket hjälpsamma i vår planering av tävlingarna i Västerlösa”, säger Jan Brugård som är projektledare för cykel-SM i Linköping.

Samma sak gäller Vallastaden där linjeloppen körs, där man också fått stor hjälp av alla kring banan som kommunen, bostadsrättsföreningar, företag med flera, Jan berättar:

”Vi kommer att använda flera av de gemensamma så kallade felleshusen som finns inom bostadsområdet i Vallastaden som pressrum, samlingslokaler för funktionärer med mera Och vi kommer ha ett utställningsområde i anslutning till start och mål, detta vid idrottsplatsen Campus Valla.”

Där kommer det också finnas servering, speaker, resultat och på idrottsplatsen finns omklädningsrum och toaletter. Linjeloppen körs med ungdomsklasser och mastersklasser onsdag och torsdag, 19 och 20 juni. Midsommarafton 21 juni är tävlingsledig, men på midsommardagen och söndagen 22 och 23 juni är man igång igen och då körs som vanligt junior- och seniorklasserna där de allra flesta av våra bästa svenska cyklister väntas finnas på start, inklusive de utlandsbaserade.

I och med att CK Hymer nu arrangerar SM så mäktar man inte med att köra Wolfram GP i år, men man hoppas  att publiken som alltid brukar se loppet i centrala Linköping istället hittar ut till Vallastaden.

”Vi ska affischera och marknadsföra oss flitigt, inte bara där vi kör tävlingarna utan även inne i centrum så att vi förhoppningsvis får ut Linköpingspubliken från Wolfram GP till Vallastaden och SM, säger Micke Fransson, media och marknadsansvarig för SM i Linköping

Och landsvägscyklister, glöm heller inte bort det SVT-sända SM i kortbana i Västerås fredag 28 juni. Information om anmälan dit kommer senare under tisdagen!

Text: CK Hymer och SCF
Foto: Foto: Micke Fransson/ teambild.se