Alla grenar
Landsväg

Anmälan till Svenska Mästerskapen Landsväg Kortdistans öppen

Svenska Mästerskapen (SM) Kortdistans Landsväg går av stapeln första helgen i juli med CK Bure som arrangör. När SM-veckan ställdes in på grund av rådande pandemisituation bestämde sig klubben att satsa ändå.

Trots att det är som det är med covid, bestämde vi att ändå arrangera ett kortdistans-SM på eget bevåg tillsammans med Svenska Cykelförbundet. Att ha tävlingen på en motorbana är en jättebra variant och eftersom Falkenbergs Motorbana varit väldigt hjälpsamma, så har det blivit ett bra samarbete mellan två ideella föreningar. När jag pratat med dom som tävlar i klubben hör jag att det finns ett stort sug efter att få tävla, så vi gör det bästa av situationen och får till ett SM. Hallands Cykelförbund har hyrt banan vid några tillfällen så närstående cykelklubbar har provkört bland annat lagtempo. Den är både tekniskt avancerad och kuperad; hur rolig som helst, säger Håkan Hörstedt, Ordförande CK Bure.

SCF Svenska mästerskapen i landsväg kortdistans äger rum 3 juli. Tävlingsklasserna är Herr Senior och Dam Senior. Samma dag blir det blir dessutom ett SM Elit Para Handbike.

På förmiddagen genomförs dessutom ett lopp för ungdomsklasserna PF10-12, PF13-14 samt PF15-16. Loppet kallas för GP Halland Ungdom och har ingen SM-status.

Anmälan görs HÄR

 

Fotograf: Sport och naturfoto, Sebastian Mattsson