Alla grenar
Landsväg

Motala startar UCI Continental Team – ska tävla ute i Europa

Motala AIF CK startar ett UCI Continental Team, Motala AIF Serneke Allebike som kommer att vara namnet på det herrlag som har som målsättning att tävla både i Sverige och Europa under 2022. Laget kommer att bestå av elva cyklister med Lars Wahlqvist och Mats Harring som sportchefer.

Nästa steg i en långsiktig satsning på unga cyklister som har varit på gång under hösten är nu officiellt.

”Mats Harring och jag pratade i somras om att ta det lag vi har vidare och att starta ett continentallag”, berättar Lars Wahlqvist i ett pressmeddelande.

Sportchefernas vision är att  ge de duktiga cyklister en chans att ta sig vidare:

”Och så som vi ser det är enda chansen då att starta ett continentallag och genom det komma ut på tävlingar tidigt på våren i Europa för att få chansen till de stora tävlingarna under säsongen”, säger Mats Harring.

Christer Leander kommer att fungera som Team Manager och vara länken mellan laget och klubben.

Motalalaget inleder säsongen i Kroatien i mars och sedan blir det tävlingar i både Sverige och våra nordiska grannländer med några svängar ut i övriga Europa.

Ett antal cyklister i Motala Serneke Allebike har tävlat i klubblaget under 2021: Bröderna Jonathan och Jacob Ahlsson, Lukas Vernersson, Niklas Jagerstål och Samuel Lord. Anton Dahlblom gjorde ett inhopp i år och kommer köra på fulltid för Motala.

Nya cyklister i laget är: Richard Larsén, Hugo Lennartsson, Filip Mård, Edvin Lovidius och så kommer Linus Eriksson Kvist tillbaka till Motala efter att under 2021 tävlat för ett danskt team.

UCI Continental är där mindre lag som Motala AIF CK Serneke Allebike finns drivs mer på ideell basis med en betydligt lägre budget än de två övre kategorierna UCI Pro Continental och så UCI World Tour där sportens världsstjärnor håller till.

HÄR är pressmeddelandet i sin helhet.