Meny
Mountainbike

Terese Andersson elva på världscup och är en i svensk trio till XCM-EM

Årets Europamästerskap i XCM körs i Laissac – Aveyron i Frankrike den 11 juni. Tre svenska cyklister får möjligheten att köra i de svenska kläderna. Såväl Richard Larsén och inte minst Terese Andersson körde bra på världscupen senast i Finale. Den tredje cyklisten till XCM-EM är  Erik Åkesson.

Därmed ser det svenska EM-laget i XCM ut enligt följande:

  • Terese Andersson, Serneke Allebike MTB team
  • Richard Larsén, Serneke Allebike MTB team
  • Erik Åkesson, Vostroblock Evolite Cycling

”De tre åkarna har visat intresse för att ställa upp i EM och var villiga att åka ner på egen bekostnad. Då alla tre tävlat internationellt i år och även gjort det på ett bra sätt så valde vi i elitutvecklingskommittén att de trion chansen på EM trots att ingen av dess uppfyllt uttagningskriterierna. Extra spännande att se vad Terese Andersson kan ställa till med då hon har flertalet pallplatser från internationella långlopp med lägre UCI-status under 2023”, säger MTB-förbundskaptenen Petter Mattsson.

Tävlingarna för herrarna i Frankrike går på en 94 kilometer lång bana med dryga 3000 höjdmeter. Damernas lopp är 80 kilometer och runt 2500 höjdmeter. EM blir med andra ord en rejäl utmaning…

I helgen som gick var Richard Larsén 45:a på världscupen i XCM i italienska Finale. I samma tävling slutade Terese Andersson på en snygg elfteplats.

Det ska noteras att flera bra enduroplaceringar i Finale, mera om det senare i veckan på SCF.se!

Text: SCF
Foto: Jessica Blomqvist/ @jessicaelinas